Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ άνοιξε σήμερα (Παρασκευή του Πάσχα, 7.5.2021) στις 895 μονάδες και τώρα (4.20 μμ) ανακάμπτει στις 900 μονάδες

Ο ΓΔ άνοιξε σήμερα (Παρασκευή του Πάσχα, 7.5.2021) στις 895 μονάδες και τώρα (4.20 μμ) ανακάμπτει στις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Τεχνικά αντιφατική είναι η σημερινή συνεδρίαση. Ο ΓΔ άνοιξε άσχημα το πρωί με μεγάλη πτώση στο -1,60% στις 895 μονάδες και αυτή τη στιγμή έχει ανακάμψει στις 900 μονάδες (-1,15% από το χθεσινό κλείσιμο ή +0,55% από το σημερινό άνοιγμα, αλλά η μέχρι τούδε άνοδος δεν μπορεί να συστήσει σχηματισμό «αγοραστικής αντεπίθεσης» που σηματοδοτεί πιθανή κερδοφόρο βραχυμεσοπρόθεσμη long είσοδο (προς τούτο θα χρειαζόταν να γεμίσει τα 2/3 του πρωινού χάσματος κλείνοντας πάνω από τις 905 μονάδες.

Περιμένουμε λοιπόν το κλείσιμο ευχόμενοι να γίνει άνω των 900 μονάδων ώστε να διατηρηθεί αυτό το ψυχολογικό επίπεδο αλλά και το κηροπήγιο του ΓΔ να καταλήξει σε ορατό άσπρο.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 95% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά το καθαρό αρνητικό πρόσημο του ΓΔ αυτή τη στιγμή οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν το καθοδικών ενώ τρεις μετοχές, οι ΠΕΤΡΟ, ΒΥΤΕ και ΕΤΕ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μία μόνον μετοχή, την ΠΕΙΡ, που σημειώνει μεγάλη πτώση πολύ χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε τον μικρής εμπορευσιμότητας ΠΕΤΡΟ (που πρόσφατα εισαγάγαμε στις 53 παρακολουθούμενες μετοχές) που διασπά με μεγάλη δύναμη +9% άνοδο τιμής και τζίρο 320 χιλ ευρώ μέχρις στιγμής, τον στροφέα των 6,20 ευρώ (τρέχουσα τιμή 6,50).

Το ενδιαφέρον όμως του επενδυτικού κοινού είναι συγκεντρωμένο σήμερα στην ΠΕΙΡ που καταγράφει πολύ μεγάλη πτώση -25% με τεράστιους όγκους 67 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής καθώς κυκλοφόρησαν οι μετοχές που εκδόθηκαν στο 1,10 ευρώ με την πρόσφατη ΑΜΚ και τις οποίες μετοχές πουλούν με πολύ μεγάλο κέρδος όσοι συμμετείχαν στην εν λόγω ΑΜΚ. Ωστόσο, σήμερα εμφανίζονται εξ ίσου πολυπληθείς αγοραστές στην τρέχουσα τιμή των περίπου 1,60 ευρώ, θεωρώντας ότι δεν θα πέσει χαμηλότερα η μετοχή. Ο μέχρις στιγμή τζίρος της ΠΕΙΡ είναι 110 εκατ ευρώ, περίπου τα 2/3 του συνολικού σημερινού τζίρου. Η μετοχή παίζεται αγρίως κυρίως από μεγάλους ξένους παίκτες όπως δείχνουν οι τζίροι.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης δίνει σήμερα ο ΠΕΤΡΟ και αντίστροφα σήματα πωλήσεων δίνει η ΤΕΝΕΡΓ (εφόσον κλείσει κάτω των 12 ευρώ).

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΜΟΗ με στροφέα τα 14 ευρώ, η ΛΑΜΔΑ 7,6 και η ΕΧΑΕ με αγκίστρι στα 4,2 ευρώ.

Τείνουν να δώσουν αντίστροφα τέτοια σήματα πωλήσεων οι, ΕΛΛ, ΒΡΙΚ, ΕΛΛΑΚΤ, ΠΑΠ και ΜΙΓ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν αυτή τη στιγμή οι, ΠΕΤΡΟ, ΒΥΤΕ, ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΟΛΘ, ΠΛΑΚΡ και ΕΛΠΕ. Ενώ νέα χαμηλά έτους σημειώνει η ΤΕΝΕΡΓ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 -4.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text