Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επανέρχεται με δύναμη σήμερα (Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021) κοντά στο υψηλό έτους των 910 μονάδων

Ο ΓΔ επανέρχεται με δύναμη σήμερα (Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021) κοντά στο υψηλό έτους των 910 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μεγάλη άνοδο +1,40%, στις 909 μονάδες, στις 4.05 μμ) και καλόν όγκο για την εποχή (85 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ανακτά σχεδόν όλες τις ζημιές της Παρασκευής επανερχόμενος παρά δυο μονάδες στο υψηλό έτους 2021.

Το γράφημα του ΓΔ είναι καθαρά bullish καθώς η βραχυ-μεσο-μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδικές ενώ ο ίδιος δείκτης πολιορκεί επίμονα επί 2 εβδομάδες το υψηλό έτους των 911 μονάδων που σημαίνει ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ της ανοδικής διάσπασης που θα ανοίξει τον δρόμο προς τις 950 ή και 1000 μονάδες.

Η αισιοδοξία μας θα εγκαταλειφθεί εάν ο ΓΔ σημειώσει μια μέτρια πτώση -3,80% (από τις 910 μονάδες) και διασπάσει καθοδικά την στήριξη – χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών των 875 μονάδων, οπότε και θα ρευστοποιήσουμε μεγάλο μέρος από τις θέσεις μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 93% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει πράξεις σήμερα.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 4/5 των μετοχών που παρακολουθούμε ενώ 9 μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ, ΒΥΤΕ, ΜΠΕΛΑ, ΑΡΑΙΓ, ΙΝΛΟΤ, ΚΕΚΡ, ΕΥΑΠΣ, ΠΕΤΡΟ και ΕΧΑΕ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +8% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : Θα είναι η ΑΤΤ που σχηματίζει ακίδα πυθμένα με τεράστιο όγκο 4 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμή αρκεί το κλείσιμο να γίνει πάνω από +8% ώστε το ημερήσιο κηροπήγιο να μην έχει μεγάλη άνω σκια. Ωστόσο, η μετοχή έχει άκρως αμφισβητούμενα θεμελιακά στοιχεία ενώ, μαζί με την ΠΕΙΡ, τις τελευταίες εβδομάδες αποτελεί κερδοσκοπικό όχημα (άνοιξε σήμερα στο limit down -29%, γρήγορα ανέβηκε στο +22% και τώρα έχει προσγειωθεί στο +2,50%).

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων έχουμε σήμερα σε ΕΧΑΕ και ΒΙΟ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΑΡΑΙΓ με στροφέα-αντίσταση τα 5,7 ευρώ, ΛΑΜΔΑ 7,6 , ΟΤΕ 11,3 και ΜΟΗ με αντίσταση στα 14 ευρώ.

Κινδυνεύουν να δώσουν αντίστροφα σήματα πωλήσεων οι ΣΑΡ και ΜΙΓ.

Καθώς βρισκόμαστε σε καθαρά ανοδική τάση , αρκετές μετοχές πετυχαίνουν σήμερα νέα υψηλά έτους και είναι οι, ΒΥΤΕ, ΕΥΑΠΣ, ΠΕΤΡΟ, ΠΛΑΚΡ, ΕΛΠΕ , ΕΕΕ, ΒΙΟ, ΙΚΤΙΝ, ΕΤΕ, ΜΥΤΙΛ, ΤΙΤ, ΕΥΡΩΒ.

Μεγάλους όγκους σημειώνουν σήμερα οι ΑΤΤ και ΜΟΗ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text