Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Απότομη πτώση σημειώνεται σήμερα (Τρίτη, 11/5/2021) στο ΧΑ με τον ΓΔ να βυθίζεται κάτω των 900 μονάδων

Απότομη πτώση σημειώνεται σήμερα (Τρίτη, 11/5/2021) στο ΧΑ με τον ΓΔ να βυθίζεται κάτω των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα η σημερινή μεγάλη πτώση του ΓΔ (-1,60%, στις 891 μονάδες, στις 4.10 μμ) , αλλά θα πρέπει να την προσέξουμε μην επεκταθεί αυτή κάτω των 885 μονάδων πλησιάζοντας το stop loss μας που τοποθετούμε στο Χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 875 μονάδες. Ο συνολικός τζίρος δεν είναι μεγάλος (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και ούτε παρατηρούμε sell offs σε συγκεκριμένες μετοχές, εκτός της ΑΛΦΑ.

Δεν διακρίνουμε κάποια σημαντική αιτία της σημερινής πτώσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (πωλήσεις) το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ καθώς δεν διαθέτουμε κάποιο μεσοπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο τασικό σύστημα που να δίνει πωλήσεις σε απόσταση -3% από την κορυφή του ΓΔ και χωρίς καθοδική διάσπαση στήριξης. Θα προχωρήσουμε σε πωλήσεις μόνον αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά το ΧΚ20 των 875 μονάδων ή το πλησιάσει με μεγάλη ημερήσια πτώση.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 4/5 των μετοχών και ανοδικά το 1/5 ενώ 5 μετοχές, οι ΑΛΦΑ, ΑΛΜΥ, ΕΤΕ, ΙΝΛΟΤ και ΙΝΤΚΑ σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -4% σε σύγκριση με δύο μετοχές, τις ΑΒΑΞ και ΑΤΤ που σημειώνουν μεγάλες ανόδους +3% και +11% αντίστοιχα.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν θεωρούμε μετοχή της ημέρας σήμερα, ούτε την ΑΤΤ που δείχνει αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Χθές μετά το ενδοημερήσιο +22% έκλεισε σε χαμηλά έτους στο -0,40% με τεράστιους όγκους 5 εκατ τεμαχίων. Σήμερα αντιδρά δυνατά με +11% αλλά μικρότερους από χθες όγκους, 1,5 εκατ τεμάχια μέχρις στιγμή, γεγονός που δεν συνηγορεί για σχηματισμό ακίδας πυθμένα όπου μπορεί κανείς να αγοράσει.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με σηματοδότηση στροφέα, αγοραστικού ή πωλητικού, που τοποθετούμε σε αντιστάσεις – υψηλά ή αντίστοιχα χαμηλά τριμήνου.

Τείνουν να δώσουν τέτοια αγοραστικά σήμερα οι, ΚΡΙ με στροφέα τα 7,77 ευρώ, ΑΡΑΙΓ, 5,7, ΛΑΜΔΑ 7,6 και ΜΟΗ στροφέα τα 14 ευρώ.

Αντίστροφα τείνουν να δώσουν πωλητικά σήματα οι, ΣΑΡ με πωλητικό στροφέα τα 8,6 ευρώ, ΠΑΠ 2,2, ΔΕΗ 8,5 και ΠΡΟΦ 4,8 ευρώ.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά ή νέα χαμηλά έτους.

Μεγάλους όγκους σημειώνει σήμερα η ΑΛΦΑ. Και μόνον μια μετοχή με διανομές δεν αποτελεί ένδειξη κλειδιού κορυφής.

Πιθανόν σήμερα η Morgan Stanley να ανακοινώσει rebalancing των ελληνικών μετοχών που διατηρεί στο δείκτη MSCI GREECE που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει το 80% της κεφαλαιοποίησης του ΧΑ. Πιθανολογείται ότι θα προστεθεί στον υπάρχοντα τουλάχιστον η ΕΥΡΩΒ.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text