Αρχική | Προηγ. Τεύχη | 2021 - No 224 έως 235 | Χ&Α - 228 | ΚΡΙ ΚΡΙ: Εξαγωγές: Ο σημαντικότερος παράγοντας ανάπτυξης

ΚΡΙ ΚΡΙ: Εξαγωγές: Ο σημαντικότερος παράγοντας ανάπτυξης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΚΡΙ ΚΡΙ: Εξαγωγές: Ο σημαντικότερος παράγοντας ανάπτυξης

 

 

ΚΡΙ ΚΡΙ


Εξαγωγές: Ο σημαντικότερος παράγοντας ανάπτυξης

  • Αύξηση πωλήσεων 11,6% (€ 125,9 εκατ. έναντι € 112,9 εκατ.)
  • Αύξηση καθαρών κερδών 5,6% (€15,9 εκατ. έναντι € 15,0 εκατ.)
  • Σταθεροποίηση περιθωρίου EBITDA τα τελευταία τρία χρόνια
  • Διατήρηση καθ. περιθωρίου κέρδους σε υψηλά επίπεδα (12,6%)
  • Ελάχιστα χρηματοοικονομικά έξοδα (0,22% των πωλήσεων)
  • Διανομή μερίσματος € 0,20 ανά μετοχή

Στοιχεία από την ενημέρωση των αναλυτών: Ελάχιστα κάτω από την πρόβλεψη μας σημειώθηκαν τα καθαρά κέρδη της ΚΡΙ ΚΡΙ. Συγκεκριμένα, κατά την ανακοίνωση του εννεαμήνου προχωρήσαμε σε μια ανάλυση (εδώ) για την εταιρία, στην οποία προβλέψαμε καθαρά κέρδη για το 2020 από € 16,7 εκατ. έως € 17,5 εκατ. και εταιρία δημοσίευσε κέρδη μετά φόρων € 15,8 εκατομμύρια.
Όσον αφορά τον κύκλο εργασιών, η πρόβλεψη μας επιβεβαιώθηκε από τα ίδια τα αποτελέσματα, καθώς εκτιμήσαμε άνοδο πωλήσεων περίπου 11,6%.
Για το 2021, θα διατηρήσουμε την πρόβλεψη μας, αναμένοντας πωλήσεις γύρω από τα € 140 εκατομμύρια και καθαρά κέρδη από € 20,0 έως € 21,0 εκατομμύρια.

Κατά την ενημέρωση των αναλυτών, ο κος Κωνσταντίνος Σαρμαδάκης, Οικονομικός Διευθυντής της εταιρίας, ανέφερε ότι για το 2021, η ανάπτυξη των προϊόντων θα συνεχίσει με τον ίδιο ισχυρό ρυθμό. Αναμένεται επίσης, να ενδυναμωθεί ο κλάδος του παγωτού, γεγονός που θα αυξήσει τα περιθώρια κέρδους.
Επίσης, η απόφαση της κυβέρνησης, για μείωση της εταιρικής φορολογία θα εξοικονομήσει στην εταιρία περίπου € 2 εκατομμύρια φορολογική επιβάρυνση.

Αναφορικά με τις επενδύσεις για το 2021, η εταιρία προγραμματίζει επενδύσεις περίπου € 10,5 εκατομμυρίων, από τα οποία τα € 4,5 εκατ. αφορούν το έργο παραγωγής βιοαερίου (δείτε εδώ ανακοίνωση της εταιρίας για την επένδυση) και € 6,0 εκατ. αφορούν επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι το δυνατό σημείο της εταιρίας και αυτό είναι κάτι προφανή, αν κοιτάξουμε τα μεγέθη που παρουσιάζει η εταιρία. Συνολικά το 80% των πωλήσεων προέρχεται από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, με την αγορά της Ελλάδας και του Εξωτερικού να έχουν το ίδιο βάρος, περίπου 40% συμβάλουν στα έσοδα και οι δύο γεωγραφικές περιοχές.
Αυτό όμως που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι η ΚΡΙ ΚΡΙ από το 2015 μέχρι σήμερα, πλησιάζει πιο κοντά στην αγορά του εξωτερικού. Εκτιμούμε ότι οι εξαγωγές θα φθάσουν πολύ πιο πάνω από το 40% των συνολικών πωλήσεων τα επόμενα χρόνια.
Δείτε εδώ πίνακα με τη διάρθρωση των πωλήσεων.

Εξετάζοντας επίσης, τις συνολικές πωλήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ως ποσοστό των συνολικών πωλήσεων, από το 2015, βλέπουμε τα ποσοστά αρχίζουν να συγκλίνουν. Συγκεκριμένα, το 2015, οι συνολικές πωλήσεις στο εσωτερικό αντιπροσωπεύουν το 81,7% των συνολικών πωλήσεων, ενώ τώρα αντιπροσωπεύουν το 56,1%. Αντίστοιχα το σύνολο των πωλήσεων στο εξωτερικό αντιπροσώπευε το 18%, το 2015, και το 43,2% το 2020. Εκτίμηση μας είναι ότι σε περίπου 2 χρόνια το ποσοστό των εξαγωγών θα είναι μεγαλύτερο των εισαγωγών.

Δείτε το διάγραμμα διαδραστικά εδώ.

 

Όμως αυτό που μας προβληματίζει, είναι ένα ζήτημα που έχουμε ξανά θέσει και στο παρελθόν και αφορά τα όρια των πωλήσεων στο εξωτερικό. Η αγορά προς την οποία απευθύνεται στο εξωτερικό είναι τεράστια και, δεδομένης της υψηλής ποιότητας των προϊόντων της, η εταιρία μπορεί να διευρύνει τις πωλήσεις της για μία σειρά ετών.
Το ερώτημα όμως είναι εάν και πώς η προσφορά θα μπορέσει να αυξηθεί, ώστε να ικανοποιήσει τη ζήτηση που μπορεί να πετύχει η εταιρία. Επειδή, στοχεύοντας -σε πρώτη φάση- σε πωλήσεις € 200 εκατομμυρίων (τις οποίες εκτιμούμε ότι θα πετύχει κατά τη διετία 2023 - 2024), η εταιρία θα αλλάζει δομές, μεθόδους και προσωπικότητα.

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ, την οικονομική έκθεση εδώ, την οικονομική παρουσίαση εδώ και τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας εδώ.

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text