Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Eurobank: Έμφαση στην κερδοφορία και σύνεση στη χρηματοδότηση

Eurobank: Έμφαση στην κερδοφορία και σύνεση στη χρηματοδότηση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η Eurobank στοχεύει σε μονοψήφιο δείκτη NPE ήδη από το 2021, ενώ το 2022 θα επιτύχει διψήφια απόδοση επί των ιδίων κεφαλαίων, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, μιλώντας σήμερα σε πάνελ στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum. «Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει πια γυρίσει σελίδα. Είναι σε θέση να κοιτάζει το μέλλον και να στρέφει τις προσπάθειές του στην ανάπτυξη και όχι πια στην επιβίωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Χαμηλός μονοψήφιος δείκτης ΝΡΕ και σημαντική κερδοφορία, διψήφια απόδοση κεφαλαίων αποτελούν ένα από τα στοιχεία που συνθέτουν την επόμενη ημέρα της Eurobank αλλά και του τραπεζικού συστήματος. Προϋπόθεση για ισχυρές τράπεζες που να μπορούν να χρηματοδοτήσουν την οικονομία αποτελεί η κερδοφορία τους και η δυνατότητα τους για οργανική δημιουργία κεφαλαίων», πρόσθεσε ο κ. Καραβίας. Όπως ξεκαθάρισε ο CEO της Eurobank, πρόθεση της τράπεζας είναι να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη με σύνεση και ευθύνη. «Οφείλουμε να κατευθύνουμε τους πόρους μας σε βιώσιμα επενδυτικά σχέδια και σε βιώσιμες επιχειρήσεις», τόνισε.

Και επεσήμανε ότι η Eurobank στήριξε τη τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με ρευστότητα προς τους πελάτες της όταν ξέσπασε η πανδημία. «Από τα προγράμματα της ΕΑΤ, διοχετεύσαμε το 70% των πόρων σε ΜΜΕ (5,7 δισ. ευρώ). Στη Eurobank, ήδη από το 2020 πήραμε αμέσως και μια μεγάλη πρωτοβουλία για τον τουριστικό τομέα, ύψους 750 εκατ. ευρώ. Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα χρηματοδοτούνται διαχρονικά από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα: αυτοκινητόδρομοι, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες», είπε.

Ο κ. Καραβίας αναφέρθηκε επίσης στις επενδύσεις σε τεχνολογικές υποδομές, οι οποίες συμβάλλουν στην ευρύτερη προσπάθεια της χώρας για τη ψηφιοποίηση. Η Eurobank επενδύει πάνω από 300 εκατ. ετησίως σε αυτή την προσπάθεια, είπε, επισημαίνοντας ότι η προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες συγκρίσιμες με κάθε ξένη τράπεζα και εντάσσει σταδιακά την τεχνητή νοημοσύνη και τις νέες μορφές ευέλικτης εργασίας στο μοντέλο της.

Τέλος, ο κ. Καραβίας μίλησε για ένα παράθυρο ευκαιρίας για την οικονομία. «Σήμερα στις αγορές βλέπουμε υπερεπάρκεια κεφαλαίων και ταυτόχρονα ενδιαφέρον για την Ελλάδα, που ξαναμπήκε μετά από χρόνια στα ραντάρ των επενδυτών. Για τον τουρισμό, αλλά όχι πια μόνον για τον τουρισμό. Είναι ενδεικτικές οι επενδύσεις σε logistics, σε ακίνητα, όπως τα Ελληνικό ή οι οργανωμένες παραθεριστικές κατοικίες ή τα νέα κτήρια γραφείων που μπορούν πλέον να προσελκύσουν ξένα κεφάλαια», είπε.

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text