Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 228 | ΙNTERCONTINENTAL: Ολοκλήρωση του 75% του επενδυτικού προγράμματος

ΙNTERCONTINENTAL: Ολοκλήρωση του 75% του επενδυτικού προγράμματος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΙNTERCONTINENTAL: Ολοκλήρωση του 75% του επενδυτικού προγράμματος

 

 

 

 

INTERCONTINENTAL ΑΕΕΑΠ

Ολοκλήρωση του 75% του επενδυτικού προγράμματος

Η εταιρία πλησιάζει στην ολοκλήρωση του 75% του επενδυτικού προγράμματος, που είχε θέσει κατά το 2020. Όπως ανέφερε και ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος Ευάγγελος Κοντός, κατά την ενημέρωση των αναλυτών, η εταιρία αποφάσισε τη μείωση των ρυθμών υλοποίησής του, έως ότου αποσαφηνιστεί η εικόνα που δημιουργείται στην αγορά, μετά την πανδημία.

Παρ’ όλα αυτά, με βάση τον αρχικό της σχεδιασμό, η η εταίρα διεκδικεί το κτήριο της GlaxoSmithKline, στην Λεωφόρο Κηφισίας, καθώς το επίπεδο του κτιρίου το κάνει να είναι ανάμεσα στα 30 καλύτερα της Αττικής

Παράλληλα, η εταιρία παρακολουθεί με ενδιαφέρον την αγορά των κτιρίων που απευθύνονται σε αλυσίδες super market, αφού διαπιστώνεται ότι, η πορεία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, διατηρείται θετική, ακόμη και σε ιδιόμορφες περιστάσεις. Ήδη, προετοιμάζει δύο επενδυτικές κινήσεις, οι οποίες αφορούν κτήρια super market εντός της Αττικής.

Συμπεριλαμβανομένων των παραπάνω επενδύσεων - αφού αναμένονται οι υπογραφές για την κατοχύρωση τους-, η εταιρία, έχει καλύψει το 75% του επενδυτικού πλάνου που ξεκίνησε κατά 2020, καθώς έχει ήδη φτάσει στα € 30 εκατομμύρια επενδύσεις σε ακίνητα. Με αυτές τις τρεις επενδύσεις, η εταιρία αναμένει βελτίωση στα έσοδα από ενοίκια για το 2021. Η εταιρία επίσης στοχεύει, για το 2021,  να έχει ολοκληρώσει επενδύσεις συνολικού ύψους € 40,0 με € 50,0 εκατομμύρια.

Οι διαπραγματεύσεις για την εξασφάλιση ομολογιακού δανείου ύψους € 40 εκατομμυρίων, αναφέρθηκε από τον κο Ε. Κοντό, ότι βρίσκονται πολύ κοντά στο να ολοκληρωθούν, όμως παράλληλα με αυτή την δήλωση, δεν δίστασε να εκφράσει την επιφυλακτικότητά του, σε περίπτωση, που υπάρξει κάποιος μη αναμενόμενος παράγοντας.

Σχετικά με την μερισματική πολιτική, η διοίκηση είχε υποσχεθεί από το 2019, να διανέμει το 75% των κερδών της, όμως αναμένεται, στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση, (7/6/2021), να μειωθεί στο 50%, ώστε να μπορέσει η εταιρία να έχει μεγαλύτερη ευχέρεια σε οποιοδήποτε σενάριο, είτε καλό είτε κακό, να μπορεί να διανείμει μέρισμα στους μετόχους. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμούμε ότι η μείωση του ποσοστού των διανεμόμενων κερδών, δε μπορεί να δικαιολογηθεί λόγω των υγειονομικών προβλημάτων της περιόδου. Παράλληλα, θεωρούμε ότι, στις ΑΕΕΑΠ, η διανομή μερίσματος θα πρέπει να συνιστά υψηλό τμήμα των κερδών, αφού αυτό είναι το κύριο σημείο στο οποίο βασίζεται η έννοια της συμμετοχής επενδυτών σ’ αυτά τα επενδυτικά σχήματα.

Δείτε άρθρο μας, για την εταιρία, στο τεύχος 227, εδώ, την οικονομική κατάσταση της εταιρίας, εδώ και τον πίνακα με τα οικονομικά μεγέθη εδώ.

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text