Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΤΙΤΑΝ: Στα €15,3 εκατ. τα καθαρά κέρδη του α' τριμήνου

ΤΙΤΑΝ: Στα €15,3 εκατ. τα καθαρά κέρδη του α' τριμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΤΙΤΑΝ: Στα €15,3 εκατ. τα καθαρά κέρδη του α' τριμήνου

Η Titan Cement International SA (Euronext Βρυξελλών, Χρηματιστήριο Αθηνών και Euronext Παρισίου, TITC) ανακοινώνει τα συνοπτικά οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2021.

  • Δυναμικό ξεκίνημα της χρονιάς χάρη στην ανθεκτικότητα της ζήτησης και την αύξηση των τιμών στις κυριότερες αγορές μας. Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε €371 εκ., χαμηλότερος κατά 3,6% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2020 λόγω της εξασθένησης του αμερικανικού δολαρίου (σε τοπικά νομίσματα o κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 3,2%).
  • Λειτουργικά κέρδη (EBITDA) €56,1 εκ. χάρη στην αύξηση των πωλήσεων και την αναβολή εργασιών συντήρησης.
  • Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους βελτιώθηκαν κατά €31 εκ. φτάνοντας τα €15,3 εκ., έναντι ζημίας €15,8 εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2020, χάρη στα βελτιωμένα λειτουργικά κέρδη, τα χαμηλότερα έξοδα χρηματοδότησης και τα κέρδη από συναλλαγματικές διαφορές.
  • Οι εκτιμήσεις για το 2021 παραμένουν θετικές, χάρη στις ευνοϊκές τάσεις στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου ΤΙΤΑΝ ανήλθε σε €371 εκ., μειωμένος κατά 3,6% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2020 λόγω της εξασθένησης του αμερικανικού δολαρίου και των νομισμάτων που συνδέονται με αυτό, ενώ κατά τα άλλα οι τάσεις των αγορών παρέμειναν αυξητικές. Σε τοπικά νομίσματα ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 3,2%. Η σταδιακή εξομάλυνση των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού, η λειτουργική ευελιξία του Ομίλου και η αναβολή των εργασιών συντήρησης στις ΗΠΑ είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των λειτουργικών κερδών (EBITDA) τα οποία διαμορφώθηκαν στα €56,1 εκ. έναντι €40,6 εκ. το 2020. Σε συγκρίσιμη βάση, τα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤDA) του πρώτου τριμήνου 2021 θα ήταν χαμηλότερα κατά $10 εκ. τα οποία αφορούν το εκτιμώμενο κόστος συντήρησης που θα πραγματοποιηθεί φέτος το δεύτερο τρίμηνο. Το πρώτο τρίμηνο του 2021 τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας αυξήθηκαν σε €15,3 εκ., βελτιωμένα κατά €31 εκ., έναντι ζημίας €15,8 εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2020, η οποία συμπεριελάμβανε €9εκ. από την αποτίμηση συμβάσεων hedging επιτοκίου σε δολάρια.

Η χρονιά ξεκίνησε θετικά με τη ζήτηση στις ΗΠΑ να διαμορφώνεται σε υψηλά επίπεδα, ιδίως τον μήνα Μάρτιο, τις τάσεις στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης να διατηρούνται ισχυρές, τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά να παραμένουν θετικές και την αγορά της Ανατολικής Μεσογείου να σημειώνει σχετική βελτίωση. Οι τάσεις των πωλήσεων ήταν θετικές σε όλα τα προϊόντα. Οι πωλήσεις τσιμέντου και κλίνκερ του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 3% χάρη στην υψηλότερη ζήτηση στις περισσότερες αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε. Οι πωλήσεις αδρανών υλικών και έτοιμου σκυροδέματος αυξήθηκαν κατά 3% και 1% αντίστοιχα.

Δείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου εδώ

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text