Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Ισπανία: Αναμένει ανάκαμψη στο β΄ εξάμηνο μετά από τη βραδεία έναρξη του 2021

Ισπανία: Αναμένει ανάκαμψη στο β΄ εξάμηνο μετά από τη βραδεία έναρξη του 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ισπανία: Αναμένει ανάκαμψη στο β΄ εξάμηνο μετά από τη βραδεία έναρξη του 2021

Η ισπανική οικονόμα αναμένεται να ανάκαμψε στο β΄ εξάμηνο μετά από μια βραδεία έναρξη του 2021, και θα μπορούσε να αυξηθεί περισσότερο από ό,τι αναμενόταν το επόμενο έτος, λόγω της καθυστερημένης ώθησης από τα ταμεία ανάκαμψης της ΕΕ, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας, Oscar Arce.

Στο τελευταίο οικονομικό outlook από τον Μάρτιο, η κεντρική τράπεζα ανέμενε ότι το ΑΕΠ θα αναπτυσσόταν κατά 6% στο κεντρικό σενάριο αυτό το έτος και κατά 5,3% το 2022.

Σήμερα ανακοίνωσε στο ετήσιο report ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ισπανίας εξαρτάται επίσης από την πρόοδο της εμβολιαστική εκστρατείας, την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και στο συνταξιοδοτικό, καθώς και στην προσωπική κατανάλωση.

Επίσης προειδοποίησε ότι ο ρυθμός ανάκαμψης του διεθνούς τουρισμού, ο οποίος το 2019 αντιστοιχούσε σε περισσότερο από το 12% του ισπανικού ΑΕΠ και τώρα αντιστοιχεί περί το 4%-5%, ήταν αβέβαιος ακόμη, επισκιάζοντας τις προοπτικές μιας οικονομικής ανάκαμψης.

Χθες εξάλλου η Κομισιόν αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Ισπανίας στο 5,9% το 2021 και στο 6,8% το 2022, επικαλούμενη την προβλεπόμενη επίδραση των ταμείων ανάκαμψης της ΕΕ, ιδιαίτερα στο επόμενο έτος.

Ο Arce τόνισε πως οι επικαιροποιημένες μακροοικονομικές προβλέψεις τον Ιούνιο, θα είναι πιο συγκρίσιμες με την άποψη της Κομισιόν, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text