Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Αγοραστική αντεπίθεση σημειώνεται σήμερα (Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021) στο ΧΑ με τον ΓΔ να προσπαθεί να ανακτήσει τις 900 μονάδες

Αγοραστική αντεπίθεση σημειώνεται σήμερα (Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021) στο ΧΑ με τον ΓΔ να προσπαθεί να ανακτήσει τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να ανοίγει με μεγάλο χάσμα -1,60% (τις 880 μονάδες) και στην άμεση συνέχεια να αναπτύσσεται ενδοημερήσιο ράλι που αφού γέμισε το χάσμα και σημειώνει μικρή άνοδο +0,50% (στις 899 μονάδες, στις 3.45 μμ). Ο τζίρος ωστόσο είναι μέτριος (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και οι ευρωπαϊκοί δείκτες βρίσκονται στο κόκκινο (-DAX -0,60% από -1,60% στο άνοιγμα).

Η εικονιζόμενη καμπύλη του ΓΔ είναι bullish καθώς ο εν λόγω δείκτης κινείται πάνω από την γραμμή του ΕΚΜΟ των 887 μονάδων και πάνω από τον μέσον άξονα των 892 μονάδων του 40ήμερου εύρους του.

Εάν στην συνέχεια ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά την αντίσταση – υψηλό έτους των 911 μονάδων, τότε θα είναι πιθανή η συνέχιση της φετινής ανόδου προς τις 950 ή και 1000 μονάδες ενώ, αντίθετα, αν ο ΓΔ καμφθεί άμεσα άσχημα και διασπάσει καθοδικά την στήριξη των 874 μονάδων, τότε θα είναι ενδεχόμενη μια ταλαιπωρία προς τις 800 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 93% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις, ούτε πωλήσεις γιατί ο ΓΔ βρίσκεται πολύ ψηλότερα από το στοπ των 874 μονάδων, αλλά ούτε θα κάνει και αγορές αφού ήδη το χαρτοφυλάκιο είναι σχεδόν πλήρως αγορασμένο.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή υπερτερούν οριακά σε αριθμό των καθοδικών ενώ 4 μετοχές, οι ΑΒΑΞ, ΠΛΑΘ, ΔΕΗ και ΙΝΤΚΑ σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με μία μόνον μετοχή, την υπεραγορασμένη ΒΥΤΕ που σημειώνει μεγάλη πτώση, κοντά στο -4%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή αντίστοιχα στήριξης.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΛΑΜΔΑ με στροφέα τα 7,6 ευρώ και ΜΟΗ με στροφέα τα 14 ευρώ.

Καμία μετοχή δεν τείνει να δώσει σήματα πώλησης με αντίστροφη σηματοδότηση εκτός της ΣΑΡ που ενδεχομένως να «μαζεύεται» και να είναι δύσκολο να διασπάσει την στήριξή της, ή αν την διασπάσει, να γίνει για πολύ λίγες μέρες.

Η τάση της αγοράς είναι σαφώς ανοδική με 6 μετοχές, τις ΠΛΑΘ, ΑΒΑΞ, ΟΤΕ, ΠΛΑΙΣ, ΙΚΤΙΝ και ΣΕΝΕΡ σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά έτους και με μια μόνον μετοχή, την ΙΝΛΟΤ που αυτή τη στιγμή σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Ο ΔΤΡ σήμερα δεν επιβεβαιώνει την άνοδο +0,50% του ΓΔ σημειώνοντας πτώση -0,50%.

Θα επανέλθουμε αύριο με σύντομο σχόλιο, νωρίς κατά τις 3.00 -3.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text