Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Αύξηση εσόδων στα 887 εκατ. δολ. το α΄τρίμηνο του 201 για την Airbnb - Αισιοδοξία από τους εμβολιασμούς

Αύξηση εσόδων στα 887 εκατ. δολ. το α΄τρίμηνο του 201 για την Airbnb - Αισιοδοξία από τους εμβολιασμούς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αύξηση εσόδων σε ετήσια βάση, παρά τις υψηλότερες του αναμενομένου ζημίες, ανακοίνωσε η Airbnb για το α’ τρίμηνο του 2021.

Οι ακαθάριστες κρατήσεις ανήλθαν σε αξία 10,3 δισ. δολ., έναντι 6,8 δισ. την ίδια περίοδο πέρσι και με αύξηση 4,4 δισ. δολ. σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2020.

Οι αναλυτές ανέμεναν αξία ακαθάριστων κρατήσεων στα 7,87 δισ. δολ.

Τα έσοδα της Airbnb διαμορφώθηκαν στα 887 εκατ. δολ. έναντι 842 εκατ. δολ. την ίδια περίοδο πέρσι, μια αύξηση της τάξης του 5%.

Η αύξηση έρχεται σε αντίθεση με την πτώση που σημείωσαν ανταγωνιστές της, όπως ο όμιλος Expedia και η Booking, που ανακοίνωσαν αποτελέσματα την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Airbnb κατέγραψε ζημία 1,2 δισ. δολ. ή 1,95 δολ. ανά μετοχή, έναντι ζημίας 340,6 εκατ. ή 1,30 δολ. ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρσι.

Η προσαρμοσμένη ζημία Ebitda διαμορφώθηκε στα 58,6 εκατ. δολ., έναντι 334 εκατ. δολ. πέρσι.

Στις ζημίες περιλαμβάνεται και η αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων 377 εκατ. δολ. και αποζημιώσεων για χώρους γραφείων που η εταιρεία πλέον δεν χρειάζεται.

Για το β' τρίμηνο, λόγω της αβεβαιότητας της πανδημίας, η Airbnb δεν παρέχει ακριβείς προβλέψεις, ωστόσο σημειώνει ότι θα υπάρξει αύξηση κρατήσεων σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, αυτές όμως θα κινηθούν χαμηλότερα του αντίστοιχου τριμήνου του 2019.

 

Πηγή: bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text