Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης βλέπει η Space Hellas

Διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης βλέπει η Space Hellas

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης βλέπει η Space Hellas

«Θερμαίνεται» η ζήτηση για έργα τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Χρονιά μετάβασης η φετινή για τη SingularLogic, που ενισχύεται με προσωπικό και θα μετατραπεί σε «one stop shop» για όλους τους πελάτες.

Την εντύπωση για διψήφιο ποσοστό αύξησης του κύκλου εργασιών της Space Hellas το 2021 και για μια ευρύτερα ανοδική πορεία κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια, αποκόμισαν οι αναλυτές μετά τη χθεσινή ενημέρωση που παρέθεσε προς αυτούς η εισηγμένη εταιρεία.

Το μόνο βέβαιο είναι πως μετά το ανοδικό 2020, η φετινή χρονιά ξεκίνησε για την Space Ηellas με ένα υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργασιών τόσο στα ιδιωτικά, όσο και στα δημόσια έργα. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του «Σύζευξις», το οποίο ξεκίνησε πέρυσι να υλοποιείται πλην όμως ο φετινός όγκος εργασιών αναμένεται σαφώς υψηλότερος. Αρκετά άλλα δημόσια έργα είναι σε φάση υλοποίησης, ενώ πολλά άλλα βρίσκονται στο στάδιο της διεκδίκησης.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του έργου των ταυτοτήτων (σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα αναμένονται εξελίξεις για το ποιος τελικά θα είναι ο ανάδοχος), το οποίο είναι σε θέση να προσδώσει πολύ σημαντική ανάπτυξη στην Space Ηellas, σε περίπτωση που τελικά ανατεθεί το συγκεκριμένο project στο σχήμα στο οποίο συμμετέχει η εισηγμένη εταιρεία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη διοίκηση της Sρace Hellas, δεν είναι μόνο ο τομέας του δημοσίου από τον οποίο αναμένονται αυξημένες εργασίες, καθώς σημαντική κινητικότητα παρουσιάζεται και στο μέτωπο των επιχειρήσεων. Και αυτό, γιατί ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα του ψηφιακού τους μετασχηματισμού και κινούνται προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Επίσης, θετικά επιδρά και η προσδοκώμενη ανάπτυξη της οικονομίας (βλέπε εισροή Κοινοτικών κονδυλίων) και ιδιαίτερα συγκεκριμένων επιχειρηματικών κλάδων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι ενεργειακοί φορείς (δημοσίου και ιδιωτικού ενδιαφέροντος) που σπεύδουν να επενδύσουν στο κομμάτι της τεχνολογίας, με την Sρace Hellas να ενδιαφέρεται να διεκδικήσει κομμάτι αυτής της ζήτησης.

SingularLogic

Καλά νέα όμως έρχονται και από τις εταιρείες στις οποίες συμμετέχει η Sρace Hellas. Ειδικότερα, η Webb IQ (συμμετοχή 32,28%) όχι μόνο εξελίσσει την πλατφόρμα της, αλλά παράλληλα λειτουργεί και ως τμήμα συνολικότερων λύσεων big data analytics, που προσφέρονται στην ασφαλιστική και στην ευρύτερη χρηματοοικονομική αγορά.

Η Agroapps συνεχίζει την ανάπτυξή της, με στόχο να προσφέρει μελλοντικά ευρύτερο φάσμα υπηρεσιών σε περισσότερα είδη καλλιεργειών.

Το μεγαλύτερο ωστόσο σε μέγεθος εγχείρημα είναι η απόκτηση της SilgularLogic από κοινού με την Epsilon Net και η μετέπειτα συμφωνία των δύο συνεργατών να λειτουργήσουν τον νεοαποκτηθέντα Όμιλο μέσω δύο σχημάτων, στα οποία θα έχουν και οι δύο υψηλά ποσοστά συμμετοχής.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Sρace Hellas, το 2021 θα αποτελέσει μια μεταβατική χρονιά για την SingularLogic, καθώς από την αρχή του έτους εξετάζονται το ποια προϊόντα θα συνεχίσουν να προσφέρονται, ποια άλλα θα ενδυναμωθούν και συνολικότερα το πώς η Singular-Logic με τη στήριξη-σύμπραξη των Sρace Hellas και Epsilon Net θα αποτελέσουν «one stop shop» για κάθε υποψήφιο πελάτη, είτε αυτός είναι μικρότερος ή μεγαλύτερος, είτε είναι δημόσιος φορέας ή ιδιωτική επιχείρηση.

«Θα πρέπει να σταθεροποιήσουμε τη νέα δομή της SingularLogic και στη συνέχεια να βγούμε δυναμικά στην αγορά. Εμείς, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονταν κάποιοι, δεν προχωρήσαμε σε μειώσεις προσωπικού αλλά αντίθετα αυξήσαμε τον αριθμό των εργαζομένων, γιατί θέλουμε να ενισχύσουμε τμήματα και υποδομές που θεωρούμε ότι αποδώσουν» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στους αναλυτές.

 

Στέφανος Kοτζαμάνης

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text