Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | "Πρασινίζει" η Motor Oil με δυναμική επέκταση στις ΑΠΕ

"Πρασινίζει" η Motor Oil με δυναμική επέκταση στις ΑΠΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
"Πρασινίζει" η Motor Oil με δυναμική επέκταση στις ΑΠΕ

Ενισχύει σταθερά το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ ο όμιλος της Motor Oil. Η πρόσφατη έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της εξαγοράς από τη θυγατρική Teforto Holdings Limited έξι εταιριών με αιολικά projects επιτρέπει στον όμιλο να καλύψει ήδη τους αρχικούς στόχους του και να συνεχίσει να επενδύει στην καθαρή ενέργεια.

Σήμερα, η Motor Oil, μέσω της Teforto, έχει σε λειτουργία αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, συνολικής δυναμικότητας 280 MW. Υπό κατασκευή βρίσκονται ΑΠΕ ισχύος 84 MW, ενώ διαθέτει πλέον pipeline αδειών προς ανάπτυξη, συνολικής ισχύος 650 MW.

Αυτή η πράσινη δυναμική του ομίλου κατέστη εφικτή μέσω της εξαγοράς των έξι εταιριών, που είχαν στην κατοχή τους 11 αιολικά πάρκα εν λειτουργία, δυναμικότητας 220 MW, ενός ακόμη 20 MW υπό κατασκευή, καθώς και το «πακέτο» των αδειών. Η εξαγορά, που συμφωνήθηκε τον περασμένο Μάρτιο και ολοκληρώθηκε πριν από δύο ημέρες, μετά την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, έγινε αντί του ποσού των 117,1 εκατ. ευρώ.

Οι ΑΠΕ που βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν εντός του 2022, ανεβάζοντας το σύνολο των αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων του ομίλου στα 364 MW. Ανάμεσα τους βρίσκεται και το φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1,9 MW στην περιοχή της Καβάλας, που θα αναπτυχθεί σε έκταση 48 στρ. Η συγκεκριμένη επένδυση έχει υπαχθεί στις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις, με απόφαση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η ύπαρξη της γραμμής των αδειών, συνολικής δυναμικότητας 650 MW, παρέχει τη δυνατότητα στον όμιλο της Motor Oil να ξεπεράσει το 1 GW σε ΑΠΕ. Ωστόσο, πρόθεση είναι να αξιολογηθούν πρώτα κατά περίπτωση οι διαθέσιμες άδειες και η μετατροπή τους σε έργα να προχωρήσει επιλεκτικά. Η ίδια φιλοσοφία, άλλωστε, χαρακτηρίζει και τις επόμενες επενδυτικές κινήσεις του ομίλου.

 

Πηγή: euro2day.gr

Αθηνά Καλαϊτζόγλου

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text