Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ απομακρύνεται σήμερα, Τετ, 19/5/2021, από το υψηλό έτους των 913 μονάδων

Ο ΓΔ απομακρύνεται σήμερα, Τετ, 19/5/2021, από το υψηλό έτους των 913 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είναι ευχάριστη η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μεγάλη πτώση - 1,80% (στις 884 μονάδες, στις 4.25 μμ) και μέτριο τζίρο (85 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), διασπά καθοδικά τον μεσαίο άξονα των 893 μονάδων του μηνιαίου εύρους των 875-913 μονάδων και την γραμμή του ΕΚΜΟ30 στις 888 μονάδες, δείχνοντας κάποια αδυναμία, όχι ιδιαίτερα μεγάλη αφού η τρέχουσα απόσταση από το υψηλό έτους είναι μόλις 3%.

Εντείνουμε λοιπόν της προσοχή μας και σε περίπτωση που ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά ή προσεγγίσει με δύναμη το κυλιόμενο χαμηλό 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στο επίπεδο του πυθμένα Α των 875 μονάδ, θα προχωρήσουμε σε αποφασιστικές πωλήσεις.

Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας συγκεκριμένη αιτία για την αδυναμία του ΓΔ που εμφανίζουν επίσης και πολλοί ξένοι δείκτες, εκτός από την παλιά τακτική «sell on May and go away”.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει μεταξύ -1% και -1,50%, το ΤΧ θα πουλήσει μόνον ΟΛΠ ενώ αν κλείσει χειρότερα του -1,50% θα πουλήσει το 15% όλων των θέσεών του και όλες τις μετοχές ΟΛΠ.

Μετοχές

Μόνον το 1/7 των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε σημειώνει αυτή τη στιγμή μικρή άνοδο ενώ από τα υπόλοιπο 6/7, 6 μετοχές οι, ΑΛΦΑ. ΙΚΤΙΝ, ΔΕΗ, ΙΝΚΑΤ, ΚΟΥΕΣ και ΒΥΤΕ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -4%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει με την άνοδό της. Μόνον η ΕΛΧΑ παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους μεγάλους όγκους της 1,3 εκατ τεμαχίων αλλά με μικρή άνοδο +0,40%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού έτους ενώ μόνον μια, η ΠΡΟΦ, δίνει σήμα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης – χαμηλού έτους 2021.

Μετοχές που βρίσκονται κοντά σε αντιστάσεις – υψηλά έτους κάνοντας εύκολη την ανοδική τους διάσπαση : ΑΡΑΙΓ με στροφέα τα 5,7 ευρώ, ΚΡΙ 7,7 και ΟΤΟΕΛ τα 7,3 ευρώ.

Αντίθετα, είναι περισσότερες οι μετοχές που βρίσκονται κοντά σε έγκυρες στηρίξεις – χαμηλά τριμήνου κάνοντας εύκολη την καθοδική τους διάσπαση : ΕΛΛ με πωλητικό στροφέα τα 15 ευρώ, ΣΑΡ 8,6, ΜΙΓ 0,245, ΜΠΡΙΚ 1,91, ΠΑΠ 2,2 και ΕΛΛΑΚΤ με πωλστροφέα τα 1,2 ευρώ.

Καμία μετοχή δεν πετυχαίνει σήμερα νέα υψηλά έτους ενώ μία , η ΠΡΟΦ σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Μεγάλους όγκους διακινεί σήμερα μόνον η ΕΛΧΑ.

Θα επιστρέψουμε αύριο λίγο πριν ή λίγο μετά το κλείσιμο .


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text