Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | ΟΓΔ σημειώνει σήμερα (Παρ, 21/5/2021) βίαιη καθοδική διάσπαση του Χαμηλού 20ημέρου των 875 μονάδων κινδυνεύοντας έτσι από ανάπτυξη μεσοπρόθεσμης καθοδικής τάσης

ΟΓΔ σημειώνει σήμερα (Παρ, 21/5/2021) βίαιη καθοδική διάσπαση του Χαμηλού 20ημέρου των 875 μονάδων κινδυνεύοντας έτσι από ανάπτυξη μεσοπρόθεσμης καθοδικής τάσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δύσκολη για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση. Ο ΓΔ στην φημολογία ότι η ΑΛΦΑ θα προχωρήσει σε ΑΜΚ άνοιξε πολύ άσχημα -3,11%, αμέσως αναπήδησε, ίσως λόγω διάψευσης, στο -0,60%, στην συνέχεια βυθίστηκε πλαγιοκαθοδικά στο χαμηλό της ημέρας -4% (από το χθεσινό κλείσιμο) αλλά τώρα, 4.30 μμ, ανακάμπτει στο -2,50% (στις 866 μονάδες). Οι συναλλαγές, (διανομές λόγω του αρνητικού προσήμου των τιμών) είναι αρκετά μεγάλοι με προβλεπόμενο συνολικό τζίρο να πλησιάζει τα 85 εκατ, ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται αμέριμνα ήπια ανοδικά πολύ κοντά στο υψηλό του έτους.

Το γράφημα του ΓΔ με την σημερινή μεγάλη πτώση και την καθοδική διάσπαση της στήριξης – ΧΚ20 των 875 μονάδων είναι καθαρά bearish με αρκετές πιθανότητες να δούμε τα χαμηλά Γενάρη 2021 των 750 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 78% με μετοχές και 22% με μετρητά ΤΧ θα προχωρήσει σήμερα σε περαιτέρω πωλήσεις (εφόσον ο ΓΔ κλείσει κάτω των 875 μονάδων (-1,30%) κατεβάζοντας την μετοχική έκθεσή του από 78% σε 66-70% και πουλώντας περισσότερο τις πιο ασθενικές μετοχές του.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή το 80% των μετοχών και ανοδικά το 20% ενώ μόνον 7 μετοχές, οι 4 συστημικές τραπεζικές μετοχές συν τις δευτερεύουσας σημασίας ΜΙΓ, ΑΛΜΥ και ΟΛΥΜΠ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να κερδίζει άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Από την αντίστροφη άποψη, είναι η ΑΛΦΑ που ξαφνικά σήμερα ανακοίνωσε ΑΜΚ ύψους 800 εκατ ευρώ και σε απροσδιόριστη τιμή, που φήμες την θέτουν στο 1 ευρώ (από τα 1,35 ευρώ μετά το Πάσχα ή 1,24 από το χθεσινό κλείσιμο). Αυτή τη στιγμή η μετοχή κινείται γύρω στα 90 λεπτά που σημαίνει ότι πολλοί ποντάρουν σε τιμή ΑΜΚ αρκετά χαμηλότερη του ενός ευρώ.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα πώλησης με καθοδική διάσπαση χαμηλού τριμήνου που σημαίνει ότι η σημερινή κρίση περιορίζεται στο τραπεζικό τομέα, που δυστυχώς είναι πολύ σημαντικός για την εθνική οικονομία αλλά ευτυχώς μη-σημαντικός για τις μεγάλες εξαγωγικές εταιρίες των οποίων οι μετοχές έχουν μεγάλο βάρος στην σύνθεση του ΓΔ.

Σήματα αγορών δίνει σήμερα η ΕΕΕ καθόσον αποτελεί μετοχή hedging με την έννοια ότι όταν οι μεγάλοι ξένοι πουλούν κάποιες σημαντικές μετοχές, όπως σήμερα τις τραπεζικές, για να μην μειώσουν την συνολική έκθεσή τους στην Ελλάδα, αγοράζουν ειδικά ΕΕΕ και εν μέρει ΤΙΤC.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι δυο αναφερθείσες ΕΕΕ και ΤΙΤ ενώ νέα χαμηλά σημειώνουν οι ευάλωτες ΠΕΙΡ και ΜΙΓ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text