Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα ((Δευτ, 24/5/21) να ακυρώσει τα μεσοπρόθεσμα σήματα πωλήσεων (με καθοδική διάσπαση ΧΚ20) που δέχτηκε την Παρασκευή, 21/5.

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα ((Δευτ, 24/5/21) να ακυρώσει τα μεσοπρόθεσμα σήματα πωλήσεων (με καθοδική διάσπαση ΧΚ20) που δέχτηκε την Παρασκευή, 21/5.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πολύ ευπρόσδεκτη είναι η σημερινή ικανοποιητική άνοδος του ΓΔ (+1,30%, στις 879 μνάδες, στις 4.20 μμ) αλλά δεν μας ενθουσιάζει ιδιαίτερα καθώς η εν λόγω άνοδος είναι μικρότερη, σε απόλυτους αριθμούς, από την μεγάλη πτώση -2% της Παρασκευής και επίσης, ο σημερινός τζίρος (110 εκατ προβλεπόμενα στο κλείσιμο) είναι μεν μεγάλος αλλά σαφώς μικρότερος των τεράστιων διανομών (200 εκατ) της Παρασκευής.

Η τάση του ΓΔ αυτή τη στιγμή είναι ασαφής με τους βραχυχρόνιους δείκτες (πχ Macd , 4 days range) και τους μεσοχρόνιους (ΕΚΜΟ30 και κανόνα 4 εβδομάδων) να είναι bearish αλλά οι πολύ σημαντικότεροι μεσομακροχρόνιοι ΕΚΜΟ(15-80) και ΑΚΜΟ200, να παραμένουν σαφώς bullish.

Η αγορά θα ξαναγίνει καθαρά bullish αν ο ΓΔ επανέλθει πάνω από τις 890 μονάδες όπου διέρχονται ο ΕΚΜΟ30 και ο μέσος άξονας του 20ήμερου εύρους και , τότε εμείς θα ξεκινήσουμε να ψάχνουμε για μετοχές προς επανατοποθέτηση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 68% με μετοχές και 32% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 5 μετοχές, οι τρεις τραπεζικές ΑΛΦΑ, ΑΤΤ και ΕΥΡΩΒ, καθώς και δύο μη-τραπεζικές, οι ΑΡΑΙΓ και ΦΡΙΓΟ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Εμείς θεωρούμε την ΦΡΙΓΟ, που ναι μεν έχει χάλια θεμελιακά στοιχεία (πτώση κερδών και τζίρων, αρνητική καθαρή θέση λόγω υπερδανεισμού) αλλά σήμερα σημειώνει μια ισχυρή ανοδική διάσπαση του υψηλού 12μήνου.

Όμως η ΑΛΦΑ είναι αυτή που συγκεντρώνει σήμερα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της αγοράς τόσο ειδησεογραφικά, όσο και διαγραμματικά με άνοδο +11% (στο 1,002 ευρώ δηλαδή, ελάχιστα πάνω από την πιθανολογούμενη τιμή ΑΜΚ του ενός ευρώ) αλλά τόσο η άνοδος όσο και οι σημερινοί όγκοι (40 εκατ προβλεπόμενα στο κλείσιμο) θα είναι μικρότεροι του sell off (-27% με 80 εκατ τεμάχια) της Παρασκευής.

Αντίθετα, η «αμαρτωλή» ΑΤΤ σήμερα σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο +18,40% από όλες τις εμπορεύσιμες μετοχές με όγκους μεγαλύτερους της Παρασκευής, ξεκινώντας από το χαμηλό 30 μηνών των 0,13 ευρώ. Είναι μετοχή που θα μπορούσε να ποντάρει σήμερα κάποιος βραχυχρόνιος trader.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση αντίστασης – υψηλού τριμήνου δίνει σήμερα η ΦΡΙΓΟ ενώ καμία δεν δίνει αντίστροφα σήματα πωλήσεων.

Τείνει να δώσει τέτοια σήματα αγορών μόνον η ΛΑΜΔΑ με στροφέα τα 7,6 ευρώ και πωλήσεων η ΜΙΓ με πωλητικό στροφέα τα 0,245 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνει σήμερα μόνον η αμφιλεγόμενης θεμελιακής αξίας ΦΡΙΓΟ καθώς και μαχόμενη φέτος ΑΡΑΙΓ. Καμία μετοχή δεν δίνει αυτή τη στιγμή αντίστροφα σήματα πωλήσεων.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 – 4.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text