Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Τζιρακιάν: Κατηγορίες μεταξύ των βασικών μετόχων για παράνομη ΑΜΚ

Τζιρακιάν: Κατηγορίες μεταξύ των βασικών μετόχων για παράνομη ΑΜΚ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τζιρακιάν: Κατηγορίες μεταξύ των βασικών μετόχων για παράνομη ΑΜΚ

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ των βασικών μετόχων της εισηγμένης Σωληνουργεία Τζιρακιάν με αφορμή την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Η αντιπαράθεση έχει λάβει διαστάσεις καθώς η πλειοψηφία των βασικών μετόχων κατηγορείται για διαδικασίες οι οποίες είναι παράνομες και ότι το ΔΣ δεν έχει εξουσιοδοτηθεί από τη Γενική Συνέλευση να αποφασίζει και κατά συνέπεια να υλοποιεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ανατρέχοντας στην ανακοίνωση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου αναφέρεται ότι «σε συνέχεια της απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας την 29.11.2019, δια της οποίας στο πλαίσιο εναρμόνισης των διατάξεων του Καταστατικού με τον Ν. 4548/2018 χορηγήθηκε η κατ άρθρο 24 §2 του Ν. 4548/2018 εξουσία αυτής προς το Δ.Σ. για μερική ή ολική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι του τριπλάσιου ποσού του υφιστάμενου (και καταβεβλημένου) μετοχικού κεφαλαίου.

Αναζητείται η έγκριση

Ωστόσο στις αποφάσεις της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 29/11/2019 η οποία έγινε σε δύο δόσεις καθώς η πρώτη αναβλήθηκε κατά το ένα θέμα προς συζήτηση διαπιστώνεται ότι αποφασίστηκε η ονομαστικοποίηση των μετοχών και η εναρμόνιση του καταστατικού με τις διατάξεις του νόμου 4548/2018.

Καμία από τις παραπάνω αποφάσεις δεν προκύπτει να συνιστά εξουσιοδότηση καθώς με το νόμο 4548/2018 απαιτείται ειδική απόφαση προκειμένου να δοθεί εξουσιοδότηση στο ΔΣ για διάστημα κατ ανώτερο πέντε έτη να προβαίνει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατ ανώτατο στο τριπλάσιο του μετοχικού κεφαλαίου μιας εταιρίας.

Επισημαίνεται ότι η Τζιρακιάν έχει ανακοινώσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά τετρακόσιες πενήντα επτά χιλιάδες διακόσια ευρώ (457.200 ευρώ) με καταβολή μετρητών, με σκοπό την άντληση κεφαλαίων μέχρι του ποσού των τριών εκατομμυρίων σαράντα οκτώ χιλιάδων ευρώ (3.048.000 ευρώ), με την έκδοση έως 1.524.000 νέων, κοινών ονομαστικών και μετά ψήφου μετοχών (εφεξής «Νέες Μετοχές») ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστης, οι οποίες θα διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς, με τιμή διάθεσης δυο ευρώ (2,00 ευρώ) ανά μετοχή (εφεξής «Τιμή Διάθεσης»), με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφισταμένων μετόχων σε αναλογία μια (1) νέα μετοχή για κάθε μία (1) παλαιά μετοχή.

 

Πηγή: www.bankingnews.gr

Νίκος Καρούτζος

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text