Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Τουρισμός: Στην πράσινη λίστα των Βρετανών τα ελληνικά νησιά από 7 Ιουνίου;

Τουρισμός: Στην πράσινη λίστα των Βρετανών τα ελληνικά νησιά από 7 Ιουνίου;

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τουρισμός: Στην πράσινη λίστα των Βρετανών τα ελληνικά νησιά από 7 Ιουνίου;

Ανοίγει ο δρόμος για να μπουν τα ελληνικά νησιά στην «πράσινη» λίστα για τους Βρετανούς τουρίστες από τις 7 Ιουνίου, αφότου ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Γκραντ Σαπς επιβεβαίωσε ότι οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου θα εξετάσουν μεμονωμένα τα νησιά κατά την επόμενη αναθεώρηση της λίστας.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή, ολόκληρη η Ελλάδα βρίσκεται στην «πορτοκαλί»  λίστα, κάτι που σημαίνει ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες που θα επιλέξουν να έρθουν στη χώρα θα πρέπει να υποβληθούν σε τέσσερα τεστ κορωνοϊού πριν αλλά και μετά τις διακοπές τους και να μπουν σε καραντίνα στο σπίτι τους για 10 ημέρες, αφότου επιστρέψουν. Κυρίως, όμως,  ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει απευθύνει σαφέστατη έκκληση στους Βρετανούς να μην ταξιδεύουν σε «πορτοκαλί» προορισμούς για διακοπές, αλλά μόνο για σοβαρούς οικογενειακούς ή επαγγελματικούς λόγους.

«Πάντα έλεγα ότι φυσικά και είναι επιθυμητό στις περιπτώσεις όπου ένα αεροπλάνο μπορεί να πετάξει απευθείας σε κάποιο νησί, έτσι ώστε το νησί αυτό να είναι προσβάσιμο χωρίς να περάσεις από την ενδοχώρα, να το κοιτάξουμε διαφορετικά. Αυτό είναι που κάναμε και πέρυσι», είπε ο Σαπς στο BBC.

«Η κυβέρνηση θα προσεγγίσει τα νησιά μεμονωμένα στο ζήτημα των μέτρων που ισχύουν για σύνορα, όπου αυτό είναι δυνατό», είπε ο υπουργός Αερομεταφορών Ρόμπερτ Κουρτς. «Οι αλλαγές στο σύστημα του ‘φωτεινού σηματοδότη’ (δηλαδή στην πράσινη, πορτοκαλί και κόκκινη λίστα) θα εξετάζονται και θα εφαρμόζονται κάθε τρεις εβδομάδες, εκτός και εάν τα στοιχεία δείχνουν ότι πρέπει να δράσουμε γρηγορότερα για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία», πρόσθεσε.

Κατόπιν τούτων, η διαδικτυακή έκδοση της Daily Express αναφέρει ότι δημοφιλείς προορισμοί όπως η Κέρκυρα, η Τενερίφη και η Μαγιόρκα θα μπορούσαν να μπουν στην πράσινη λίστα στις 7 Ιουνίου. «Υποψήφια» νησιά θεωρούνται επίσης η Μάλτα, η Γρενάδα, τα Κέιμαν, τα Φίτζι, οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι και άλλα νησιά της Καραϊβικής.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα ο ρυθμός των νέων κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών στις Βαλεαρίδες Νήσους της Ισπανίας (πρόκειται για χώρα που επίσης βρίσκεται στην πορτοκαλί λίστα) είναι 19 ανά 100.000 κατοίκων, δηλαδή στο ένα δεύτερο σε σχέση με τη Βρετανία. Στα Κανάρια νησιά, ο ρυθμός των κρουσμάτων είναι παρόμοιος με τον βρετανικό, στα 42 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκων.

Με δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει δώσει προτεραιότητα στον εμβολιασμό των νησιών, κάποια από αυτά παρουσιάζουν αξιοθαύμαστη κάλυψη 100%, τονίζει η Express (η εμβολιαστική κάλυψη είναι ένα από τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται φέτος στο σύστημα του φωτεινού σηματοδότη).

Έτσι, η Express εκτιμά ότι η προσέγγιση που θα εφαρμοστεί θα ευθυγραμμιστεί με τις ταξιδιωτικές συστάσεις του Βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών. Αυτή τη στιγμή, το ΥΠΕΞ εντάσσει τη Ρόδο, την Κω, τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα και την Κρήτη στη λίστα των ασφαλών προορισμών για μη αναγκαία ταξίδια. Αντίθετα, η ηπειρωτική Ελλάδα δεν θεωρείται ασφαλής για τους Βρετανούς τουρίστες.

 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text