Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Ζούμε νέα φούσκα; Οι CEOs των JP Morgan, Goldman, Morgan Stanley, Citi απαντούν

Ζούμε νέα φούσκα; Οι CEOs των JP Morgan, Goldman, Morgan Stanley, Citi απαντούν

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η αμερικανική αγορά ακινήτων ίσως να έχει αρχίσει να ξεφεύγει από τον έλεγχο, παραδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Τζέιμι Ντίμον. Όμως πρόσθεσε ότι αυτή τη φορά, δεν ανησυχεί για ένα «νέο 2008».

Μιλώντας ενώπιον επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας, ο τραπεζίτης δήλωσε ότι υπάρχει «μία  μικρή φούσκα στις τιμές των κατοικιών». Όμως πρόσθεσε πως σε αντίθεση με το 2008 και το 2009, όταν τα δάνεια ήταν τεράστια, σήμερα δεν υπάρχει τόσος δανεισμός, ενώ τα κριτήρια για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων είναι πολύ καλύτερα.

Τα σχόλια αυτά ήρθαν σε απάντηση ερώτησης του γερουσιαστή Τζον Τέστερ για το εάν υπάρχει φούσκα στα ακίνητα. Ο Ντίμον ήταν ο μοναδικός από τους CEOs των μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών που μίλησε ξεκάθαρα για την ύπαρξη φούσκας. Όμως, τόνισε ότι το χρηματοοικονομικό σύστημα είναι καλύτερα τοποθετημένο αυτή τη φορά, καθώς οι τράπεζες έχουν υψηλότερα κεφάλαια, αρκετά για να αντέξουν πολλαπλές κρίσεις.

Ο CEO της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον δήλωσε ότι δεν βλέπει φούσκα, αν και κάλεσε τη Federal Reserve να «βρει τη σωστή ισορροπία», ώστε να κρατήσει την άνοδο των αγορών υπό έλεγχο.

Ο επικεφαλής της Morgan Stanley, Τζέιμς Γκόρμαν, είπε πως παρότι η συνολική αμερικανική αγορά κατοικιών δεν είναι φούσκα, εντούτοις κάποιες επιμέρους αγορές εμφανίζουν πολλές ενδείξεις «αφρού».

«Αυτό πρέπει να παρακολουθείται πολύ στενά. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν είναι φούσκα ή όχι», πρόσθεσε η Τζέιν Φρέισερ, CEO της Citigroup.

 

Πηγή: moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text