Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021, να επανέλθει σε καθαρή ανοδική τάση

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα, Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021, να επανέλθει σε καθαρή ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αρκετά ενθαρρυντική είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με ικανοποιητική άνοδο +1,25% (στις 884 μονάδες) και με μεγάλον όγκο (περίπου 100 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), αρχίζει να ξεφεύγει από τα χαμηλά 8 εβδομάδων που βρέθηκε τις τελευταίες μέρες. Θετικοί παράγοντες είναι οι μεγάλοι όγκοι και η άριστη πορεία των διεθνών δεικτών.

Ωστόσο, η ανοδικότητα του μεσοπρόθεσμου γραφήματός του δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως. Προς τούτο, θα πρέπει ο ΓΔ να διασπάσει ανοδικά τις γραμμές του ΕΚΜΟ30 στις 885 μονάδες (+1,33%), ή ακόμα καλύτερα να κλείσει πάνω από +1,50% (πάνω από τις 886,8 μονάδες) και κυρίως να κλείσει πάνω από τον μέσον άξονα των 890 μονάδων (+1,95% από το χθεσινό κλείσιμο) του 40ήμερου οριζόντιου καναλιού του.

Η καταιγίδα που ξέσπασε με την υποτιθέμενη χαμηλή τιμή ΑΜΚ της ΑΛΦΑ, δείχνει να καταλαγιάζει. Θα πρέπει όμως να δούμε την εξέλιξη της συνεδρίασης μέχρι το κλείσιμό της.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει μεταξύ των 885 και 886,8 μονάδων, το ΤΧ θα αγοράσει 500 μετοχές ΚΟΥΕΣ. Αν ο ΓΔ κλείσει μεταξύ 886,8 και 890 μονάδων, το ΤΧ θα αγοράσει επιπροσθέτως 500-600 μετοχές ΕΧΑΕ και αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 890 μονάδες, το ΤΧ θα αγοράσει περαιτέρω μετοχές αξίας περίπου 4.000 ευρώ (προς το κλείσιμο θα φανεί ποιες μετοχές θα αγοράσουμε).

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 3 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΑΒΑΞ και ΙΝΚΑΤ χάνουν περισσότερο του -3% σε σύγκριση με πάλι 3 μετοχές, τις ΚΟΥΕΣ, ΑΛΦΑ και ΕΤΕ, που κερδίζουν πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι είναι η ΚΟΥΕΣ (+6% με 20 χιλ τεμάχια), η μοναδική μετοχή σήμερα που σημειώνει νέο υψηλό έτους.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κοινού παρουσιάζει η ΑΛΦΑ που σημειώνει σήμερα νέα άνοδο +4,14% στο 1,08 ευρώ απομακρυνόμενη αρκετά από την υποτιθέμενη τιμή ΑΜΚ του 1 ευρώ. Πιθανότατα η ΑΜΚ να υπερκαλυφθεί κατά πολλές φορές.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης δίνει σήμερα η ΚΟΥΕΣ ενώ τείνουν να δώσουν ανάλογα σήματα οι, ΟΠΑΠ με στροφέα τα 12,75 ευρώ, ΕΧΑΕ 4,28 ευρώ, ΛΑΜΔΑ 7,6 ευρώ και ΟΛΘ με στροφέα τα 28,5 ευρώ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text