Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Η αγορά επανήλθε στην κανονικότητα

Η αγορά επανήλθε στην κανονικότητα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η αγορά, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την ΑΛΦΑ, η οποία προκάλεσε το πρόβλημα της προηγούμενης εβδομάδας.

Κατά τα φαινόμενα, η “αναταραχή” των προηγούμενων ημερών, οφείλεται περισσότερο σε ατυχή χειρισμό της α.μ.κ. από την πλευρά της ΑΛΦΑ, παρά σε ουσιώδεις λόγους.

Είναι βεβαίως σαφές ότι, η αγορά χάνει ρυθμό, λόγω της “ήπιας” εκκίνησης της τουριστικής περιόδου, αλλά και λόγω της όλης συζήτησης για αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στον τραπεζικό κλάδο.

Βεβαίως, αυτά είναι συνηθισμένα στο Χρηματιστήριο και αποτελούν τμήμα της καθημερινής φιλολογίας, που δίνουν το “βηματισμό” στην καθημερινή βραχυχρόνια κίνηση της αγοράς.

 

Όμως, σε μακρύτερο χρονικό διάστημα, αυτά αποτελούν “θορύβους”. Η ουσία είναι η μεγάλη και η μακροπρόθεσμη εικόνα της οικονομίας και, αντανακλαστικά και της χρηματιστηριακής αγοράς. Σ’ αυτό το επίπεδο, εκτιμούμε ότι τα πράγματα παραμένουν καλύτερα και ότι, αυτή, η καλύτερη μακροπρόθεσμη εικόνα θα δίνει το μεσομακροπρόθεσμο βηματισμό, που διατηρούμε την εκτίμηση ότι θα είναι ανοδικός.

 

Η ΑΛΦΑ, κινείται με βάση το σενάριο που είχαμε  υποθέσει, την περασμένη Παρασκευή και τη Δευτέρα. Βέβαια, εκτιμούσαμε ότι η κίνηση θα ήταν πιο γρήγορη και ότι η μετοχή θα μπορούσε εύκολα να φτάσει στο € 1,20, ταχύτερα.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει διάψευση της τιμής έκδοσης του € 1,00 και συνεπώς, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι αυτή θα είναι η τιμή (η διοίκηση της ΑΛΦΑ, δε θα τολμούσε να κάνει δεύτερο επικοινωνιακό λάθος).

Το κρίσιμο στοιχείο πλέον είναι ο χρόνος της αύξησης. Εκτιμούμε ότι, τις ημέρες πριν από την αύξηση, η τιμή θα μπορούσε να πλησιάσει το € 1,20 -το οποίο δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά απλά ένα “ψυχολογικό όριο” που δείχνει ένα discount (όπως συνηθίζεται στις αμκ) της τάξης του 20% περίπου.

 

Θετικότατη ήταν η κίνηση της ΑΡΑΙΓ. Βέβαια, εκτιμούμε ότι η μετοχή δε θα μπορούσε να συνεχίσει τον “καλπασμό”, αφού οι νέες τιμές που θα εκδοθούν στα € 3,20, θα αποτελούν μία πρόκληση για “κατοχύρωση” κερδών σε μία μετοχή που έχει ήδη “κτυπηθεί” κατά το προηγούμενο έτος.

 

Θετικότατη παραμένει και η πορεία της ΟΤΟΕΛ. Εκτιμούμε ότι η κερδοφορία της κατά το τρέχον έτος θα εντυπωσιάσει.

 

Μετά από πολύ καιρό, η μετοχή της ΣΑΡ έπιασε και πάλι τα € 9,00, η οποία στην ουσία είναι παραπάνω, αφού πρέπει να υπολογίζουμε και το μέρισμα των € 0,21 που κόπηκε πριν δύο μέρες.

Αναμένουμε τη στιγμή που η ΣΑΡ θα επαναλάβει τη γνωστή της κίνηση, δηλαδή της ανόδου από τα € 8,50 - € 9,00 στα € 12,00, κάτι που έχει κάνει 2-3 φορές στην τελευταία 20ετία -και όπως είναι γνωστό, οι μετοχές δεν αλλάζουν εύκολα συμπεριφορά.

 

Δυστυχώς, δεν ολοκληρώσαμε τη μελέτη για τους “χρηματιστηριακούς ψύλλους”, αφού η εξέταση σε βάθος αρκετών ετών των “ζευγαριών” μετοχών που επιλέξαμε, ήταν περισσότερο χρονοβόρα απ’ ότι υπολογίζαμε, ενώ βεβαίως, δεν υπάρχει παρελθούσα εμπειρία για να ξέρουμε πώς θα εξετάσουμε, ή πώς θα συντάξουμε ένα κείμενο για μία τέτοια εξέταση.

Όμως, αξίζει το κόπο, αφού θα δώσει την ευκαιρία, σε πολλούς από τους συνδρομητές μας, να δουν την κίνηση των μετοχών από μία άλλη οπτική.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text