Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΕΛΠΕ: Εγκρίθηκαν οι αλλαγές στο καταστατικό και οι προτάσεις του ΤΑΙΠΕΔ

ΕΛΠΕ: Εγκρίθηκαν οι αλλαγές στο καταστατικό και οι προτάσεις του ΤΑΙΠΕΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΛΠΕ: Εγκρίθηκαν οι αλλαγές στο καταστατικό και οι προτάσεις του ΤΑΙΠΕΔ

Εγκρίθηκαν προ ολίγου από την έκτακτη ΓΣ του ομίλου οι αλλαγές στο καταστατικό των Ελληνικών Πετρελαίων, προκειμένου αυτό να εναρμονιστεί με τους νόμους για την εταιρική διακυβέρνηση του 2018 και του 2020. Κατά την έκτακτη ΓΣ έγιναν δεκτές και οι δύο προτάσεις που είχε καταθέσει το ΤΑΙΠΕΔ για την απευθείας εκλογή από το Δημόσιο των 2/5 των μελών του ΔΣ καθώς επίσης και για την πολιτική καταλληλότητας των μελών του ΔΣ. Οι συνολικές αλλαγές στο καταστατικό εγκρίθηκαν από το 99,75% των συμμετεχόντων στην ΓΣ, ενώ οι δύο προτάσεις του ΤΑΙΠΕΔ εγκρίθηκαν από το 96,48% των συμμετεχόντων.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της έκτακτης ΓΣ του ομίλου ο διευθύνων σύμβουλος Α. Σιάμισιης, παρουσίασε τους πέντε πυλώνες του στρατηγικού πλάνου Vision 2025 μέσω του οποίου στόχος είναι τα ΕΛΠΕ να μετασχηματιστούν προστατεύοντας τις παραδοσιακές τους δραστηριότητες και ταυτόχρονα αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την ενεργειακή μετάβαση.

Πιο αναλυτικά οι 5 άξονες του επιχειρησιακού πλάνου αφορούν:

-Στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 50% μέχρι το 2030 και την επίτευξη net zero emissions το 2050. Προβλέπεται να μειωθούν κατά 30% οι απόλυτες εκπομπές, ενώ ακόμη 20% θα επιτευχθεί με αντιστάθμιση από τις ΑΠΕ που θα βελτιώσουν το συνολικό αποτύπωμα του ομίλου. Παράλληλα θα βελτιωθούν και οι έμμεσες εκπομπές

-Στην τροποποίηση της επιχειρηματικής στρατηγικής με στόχο την προστασία και εξέλιξη της παραδοσιακής δραστηριότητας και ταυτόχρονη ανάπτυξη στους τομείς της νέας ενέργειας.

-Στις αλλαγές σε σχέση με την εταιρική διακυβέρνηση, με στόχο την ευθυγράμμιση της εταιρείας με τις προβλέψεις των δύο τελευταίων νόμων

-Στην τροποποίηση εταιρική δομής με τη δημιουργία μιας εταιρείας holding αλλά και 5 θυγατρικών (διύλιση, εφοδιασμός, πωλήσεις, πετροχημικά) την Εμπορία Καυσίμων (ΕΚΟ Εμπορία), τη Διεθνή Εμπορία, την Ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο (Elpedison) και τις ΑΠΕ.

-Την προβολή της νέας ομιλικής ταυτότητας η οποία θα συμβαδίζει με την ατζέντα ESG διατηρώντας τα αναγνωρισμένα εταιρικά σήματα (πχ ΕΛΠΕ και ΕΚΟ) στις αντίστοιχες θυγατρικές. Η στρατηγική ESG εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί καλύτερα με μια νέα ταυτότητα, που μετά από 25 χρόνια χρειάζεται ανανέωση, ανέφερε ο κ. Σιάμισιης.

 

Πηγή: capital.gr

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text