Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζονται και σήμερα, Παρ, 28.5.2021, οι προσπάθειες της αγοράς να επανέλθει σε πλήρη ανοδική τάση

Συνεχίζονται και σήμερα, Παρ, 28.5.2021, οι προσπάθειες της αγοράς να επανέλθει σε πλήρη ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αρκετά ενθαρρυντική είναι και η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια άνοδο +0,64%, στις 888 μονάδες στις 4.05 μμ, και μικρό τζίρο, 60 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο, τείνει να ανακτήσει τις μισές ζημιές της διόρθωσης -5% των μέσων Απριλίου – μέσων Μαίου (από τις 913 στις 868 μονάδες).

Έτσι, η διαγραμματική εμφάνιση του ΓΔ τείνει, για μια – δυό μονάδε έως ότου φτάσει τον μέσον άξονα των 890 μονάδων, να γίνει πλευρική αλλά με περισσότερες πιθανότητες (λόγω ανοδικών ενδείξεων των μακροχρόνιων δεικτών τάσης ΑΚΜΟ200 και ΕΚΜΟ(15-80)) να φτάσει και ξεπεράσει το υψηλό έτους των 913 μονάδων και να σημάνει ένα νέο κύμα προς τις 1000 μονάδες αυτή τη φορά.

Περιμένουμε λοιπόν με υπομονή να γίνει η ανοδική διάσπαση ή η επιθετική προσέγγιση των 913 μονάδων για να προχωρήσουμε εμείς σε αγορές. Αν όμως, ο ΓΔ ξαναγυρίσει άμεσα καθοδικός και σημειώσει νέα χαμηλά διμήνου κάτω των 868 μονάδων, τότε θα προχωρήσουμε σε μικρές πωλήσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 68% με μετοχές και 32% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 6 μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ, ΠΛΑΚΡ, ΕΛΧΑ, ΚΟΥΕΣ, ΜΠΕΛΑ και ΙΝΤΚΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήρια το μέγεθος της ανόδου και των όγκων καθώς και την διαγραμματική της θέση, θεωρούμε μια μετοχή με άσχημα θεμελιακά (αρνητική καθαρή θέση λόγω υψηλού δανεισμού), την ΦΡΙΓΟ, που σήμερα διασπά ανοδικά το αγκίστρι της των 0,116 ευρών.

Αξιοσημείωτες είναι οι ΕΛΧΑ και ΜΠΕΛΑ που διαγράφουν σχηματισμό αναστροφής τοπικού πυθμένα τύπου V με μεγάλη άνοδο και όγκους.

Σήματα αγορών δίνει σήμερα η ταλαίπωρη ΦΡΙΓΟ (ταλαίπωρη διότι to 2008 ήταν ένα λαμπρό blue chip στα 20 ευρώ και σήμερα μια ταπεινή και καταφρονημένη penny stock στα 0,116 ευρώ). Ο δε μέσος ημερήσιος τζίρος της κατά το τελευταίο τρίμηνο δεν είναι άσχημος κυμαινόμενος κατά μέσον όρο στα 50.000 ευρώ.

Μετοχές που τείνουν να δεχθούν μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου : σήμερα φαίνονται να είναι οι, ΟΛΘ με στροφέα τα 28,4 ευρώ, ΟΤΟΕΛ τα 7,3 ευρώ και ΚΡΙ με στροφέα τα 7,7 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα η ανακάμπτουσα ΦΡΙΓΟ και η νικήτρια ΚΟΥΕΣ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text