Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | National Bank of Canada: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη στο β΄ τρίμηνο

National Bank of Canada: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη στο β΄ τρίμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
National Bank of Canada: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη στο β΄ τρίμηνο

Η Τράπεζα του Καναδά (BoC) ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού 2020, με ώθηση από τις επενδυτικές δραστηριότητες και την αποδέσμευση αποθεματικών που διατηρούσε για επισφαλή δάνεια.

Αναλυτικότερα, τα κέρδη της BoC, εξαιρουμένων των ειδικών αντικειμένων, ανήλθαν στα 801 εκατ. δολάρια Καναδά, ή 2,25 δολάρια Καναδά ανά μετοχή, από τα 379 εκατ. δολάρια Καναδά, ή 1,01 δολάρια Καναδά ανά μετοχή, ένα χρόνο πριν, ξεπερνώντας έτσι τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 2 δολάρια Καναδά ανά μετοχή.

Τα δάνεια προς ιδιώτες αυξήθηκαν κατά 7% και προς επιχειρήσεις 5% σε ετήσια βάση, κάνοντας την BoC μία από τις λίγες τράπεζες της χώρας που κατέγραψαν αύξηση στο τελευταίο, σε μία εποχή που οι επιχειρήσεις απέφευγαν τον δανεισμό.

Βασική ώθηση στις επιδόσεις της τράπεζας έδωσε το άλμα 50% των εσόδων της στον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής, ενώ επωφελήθηκε παράλληλα από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του τριμήνου αποδέσμευσε αποθεματικά ύψους 62 εκατ. δολαρίων από κεφάλαια που διατηρούσε ως αντιστάθμιση για επισφαλή δάνεια.

«Συνεχίζουμε να δραστηριοποιούμαστε σε ένα βελτιωμένο οικονομικό περιβάλλον που ευνοεί την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, με το momentum του πρώτου τριμήνου να μεταφέρεται στο δεύτερο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Louis Vachon.

 

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text