Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | ΗΠΑ: Άλμα του δομικού δείκτη δαπανών στο 3,1% τον Απρίλιο

ΗΠΑ: Άλμα του δομικού δείκτη δαπανών στο 3,1% τον Απρίλιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περαιτέρω τον Απρίλιο αντανακλώντας την έκρηξη στη ζήτηση καθώς αίρονται τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, η οποία ωστόσο συνεχίζει σε άλλα μέρη του πλανήτη να προκαλεί προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες, εντείνοντας το ράλι των τιμών.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών δαπανών προσωπικής κατανάλωσης, ο προτιμώμενος δείκτη της Federal Reserve για τον πληθωρισμό, αυξήθηκε κατά 0,6% τον Απρίλιο.

Χωρίς τα τρόφιμα και την ενέργεια, ο δομικός δείκτης αυξήθηκε κατά 0,7%, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Οκτώβριο του 2001, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Από τον Απρίλιο του 2020 ο δομικός δείκτης σημείωσε άλμα 3,1%, τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούλιο του 1992. Ο ευρύτερος δείκτης αυξήθηκε κατά 3,6% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters έκαναν λόγο για μηνιαία αύξηση κατά 0,6% και άνοδο 2,9% σε ετήσια βάση.

Τα κρατικά στοιχεία έδειξαν παράλληλα ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Απρίλιο, μετά το άλμα του Μαρτιού κατά 4,7%. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούνιο.

Τέλος το προσωπικό εισόδημα κατρακύλησε κατά 13,1%, μετά το άλμα του Μαρτίου κατά 20,9% όταν πολλοί Αμερικανοί έλαβαν τις κυβερνητικές επιταγές για την τόνωση των εισοδημάτων τους.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text