Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Γαλλία: Στο 9% το έλλειμμα για τον Απρίλιο

Γαλλία: Στο 9% το έλλειμμα για τον Απρίλιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αντιμέτωπος με την κρίση λόγω της πανδημίας, ο Υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Μπρουνό Λε Μερ, υπολόγισε το δημόσιο έλλειμμα στο 9% του ΑΕΠ για τον Απρίλιο.

Λόγω των δαπανών και των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το δημόσιο έλλειμμα της Γαλλίας θα διευρυνθεί περαιτέρω φέτος φθάνοντας το 9,4% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ), δήλωσε τη Δευτέρα ο κ. Λε Μερ

Αυτό το έλλειμμα-ρεκόρ «συνδέεται με τρία πράγματα: το πρώτο είναι ότι αναβάλαμε έναν ορισμένο αριθμό δαπανών από το 2020 έως το 2021, επειδή συνεχίζουμε να βοηθάμε έναν ορισμένο αριθμό τομέων και εταιρειών, ακόμη και αν προοδευτικά θα διακοπεί αυτή η ενίσχυση και τρίτον επειδή υπάρχει μέρος του σχεδίου αποκατάστασης που έχει εκταμιευτεί », ανέφερε στο France 2.

Το δημόσιο έλλειμμα, το οποίο περιλαμβάνει, εκτός από το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού, εκείνο της Κοινωνικής Ασφάλισης και των τοπικών κοινοτήτων, είχε αρχικά προβλεφθεί στο 8,5% του ΑΕΠ για το 2021, αλλά είχε ήδη αναθεωρηθεί έως και 9%., στις αρχές Απριλίου. Σε ευρώ, θα ανέλθει στα 220 δισεκατομμύρια, σχεδόν 47 δισεκατομμύρια περισσότερα από αυτά που είχαν εγγραφεί στον αρχικό νόμο περί οικονομικών.

5% αναπτυξιακός στόχος

Αυτό το έλλειμμα «είναι η επέκταση της προσπάθειας που έχουμε καταβάλει για να προστατεύσουμε την οικονομία μας και ταυτόχρονα να ενισχύσουμε την οικονομική ανάκαμψη ώστε να επιτύχουμε τον στόχο του 5%», δήλωσε ο κ. Λε Μερ.

Η κυβέρνηση πρόκειται να παρουσιάσει ένα τροποποιημένο χρηματοοικονομικό νομοσχέδιο (PLFR) την Τετάρτη, το οποίο θα περιλαμβάνει περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόσθετα μέτρα έκτακτης ανάγκης, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ιδίως για τη χρηματοδότηση μερικής δραστηριότητας και στοχοθετημένης βοήθειας για προβληματικές εταιρείες.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text