Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Ινδία: Ανάπτυξη 1% για το τρίμηνο που λήγει τον Μάρτιο

Ινδία: Ανάπτυξη 1% για το τρίμηνο που λήγει τον Μάρτιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η οικονομία της Ινδίας αναμένεται να βελτιωθεί το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, αλλά οι αναλυτές μείωσαν τις προσδοκίες ανάπτυξης για το τρέχον τρίμηνο που λήγει τον Ιούνιο. Οι προβλέψεις έρχονται σε ένα χρονικό σημείο κατά το οποίο η Ινδία προσπαθεί να καταπολεμήσει το καταστροφικό κύμα του κορωνοϊού.

Το οικονομικό έτος της Ινδίας ξεκινά τον Απρίλιο και τελειώνει τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

Το Reuters ανέφερε ότι οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν προβλέπουν 1% ετήσια ανάπτυξη για το τρίμηνο του Μαρτίου - δηλαδή από 0,4% το προηγούμενο τρίμηνο. Ωστόσο, οι οικονομολόγοι είναι λιγότερο αισιόδοξοι για το τρέχον τρίμηνο που λήγει τον Ιούνιο.

Η μέση πρόβλεψη ανάπτυξης για τους τρεις μήνες μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου είναι 21,6% - μειωμένη από την προηγούμενη εκτίμηση του 23%,. Για το πλήρες οικονομικό έτος 2022, η διάμεση πρόβλεψη μειώθηκε από προηγούμενη εκτίμηση ανάπτυξης 10,4% σε 9,8%.

Η Ινδία είναι η δεύτερη χώρα με τις περισσότερες λοιμώξεις στον κόσμο πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει αναφέρει περισσότερα από 28 εκατομμύρια κρούσματα και πάνω από 329.000 θανάτους.

Αν και η διασπορά έχει αρχίσει να εμφανίζει φθίνουσα πορεία, με τον ημερήσιο αριθμό που αναφέρεται να πέφτει κάτω από 200.000, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την ταχεία μετάδοση στην αγροτική Ινδία, όπου οι ειδικοί λένε ότι η υποδομή υγειονομικής περίθαλψης δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει την αύξηση των ασθενών.

Το βλέμμα στις αξιολογήσεις

Το δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι ζωτικής σημασίας για την Ινδία να ενισχύσει το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της Covid-19 και να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο ενός πιθανού τρίτου κύματος λοιμώξεων, ανέφεραν οι οικονομολόγοι.

«Τελικά, πρόκειται και για τον ρυθμό των εμβολιασμών», δήλωσε ο Frederic Neumann, επικεφαλής της ασιατικής έρευνας οικονομικών στο HSBC. «Πρέπει να φτάσουμε σε ένα κρίσιμο επίπεδο εμβολιασμού, σε επίπεδο ανοσοποίησης, στην Ινδία για να σταθεροποιήσουμε το ξέσπασμα - και αυτό είναι κρίσιμο για την οικονομική ανάπτυξη».

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text