Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σχόλιο ΤΧ, Τρίτης, 1/6/21. Ο ΓΔ διατηρεί επιτυχώς την θέση του λίγο κάτω από τις 900 μονάδες

Σχόλιο ΤΧ, Τρίτης, 1/6/21. Ο ΓΔ διατηρεί επιτυχώς την θέση του λίγο κάτω από τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με ελάχιστη μεταβολή -0,10% (στις 894 μονάδες, στις 3.25 μμ) διατηρεί την θέση του 6 μονάδες κάτω από τις 900 και παράλληλα παγιώνει τα κέρδη 26 μονάδων ή +3% από το χαμηλό 2 μηνών των 868 μονάδων.

Η αγορά δείχνει να πηγαίνει καλά, υποβοηθούμενη κιόλας από τις ξένες (σήμερα DAX +1,50% σε νέα υψηλά έτους) και εμείς προετοιμαζόμαστε για αύξηση των μετοχικών θέσεών μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 70% με μετοχές και 30% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Θα προχωρήσει σε αγορές μόνον εάν ο ΓΔ διασπάσει ή προσεγγίσει με δύναμη (με ένα ημερήσιο κλείσιμο άνω του +1,50%) το υψηλό έτους των 913 μονάδων.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα καθαρά πτωτικό με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο ενώ δύο μετοχές, ΑΒΑΞ και ΑΤΤ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να κερδίζει πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή αντίστοιχα καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή αντίστοιχα στήριξης. Η συνεδρίαση δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκτός από το χτύπημα κατά του ΑΒΑΚΑ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΕΤΕ με στροφέα τα 2,72 ευρώ, ΜΟΗ 14, ΛΑΜΔΑ 7,6, ΟΛΘ 28,4 και ΙΝΚΑΤ με στροφέα τα 1,82 ευρώ.

Τείνουν να δώσουν αντίστροφα σήματα πώλησης οι, ΠΑΠ με πωλητικό στροφέα τα 2,2 ευρώ, ΕΛΛ τα 15 και ΕΥΡΩΒ τα 0,73 .

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΠΛΑΘ, ΟΠΑΠ και ΕΕΕ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

ΑΒΑΞ : στην φήμη ότι θα κάνει σύντομα ΑΜΚ σε χαμηλή τιμή (ώστε να προσελκύσει πρόθυμα κεφάλαια) η μετοχή διανέμεται σήμερα αγρίως με 2,5 εκατ τεμάχια μέχρις στιγμής με μεγάλη πτώση, αυτή τη στιγμή -11% (είχε φτάσει και -22%). Το ΤΧ πούλησε ενδοημερησίως σήμερα τα λιγοστά του ΑΒΑΞ σε πολύ χαμηλή τιμή χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες στην συνολική αποτίμηση αφού κατείχε μόλις 2000 τεμάχια, αποτίμησης περίπου 2000 ευρώ (σε σχέση με την συνολική αποτίμηση του χαρτοφυλακίου των περίπου 200.000 ευρώ) εφαρμόζοντας τον παλιό κανόνα «πούλα την μετοχή που σημειώνει ξαφνικά πολύ μεγάλη πτώση με πολύ μεγάλους όγκους».

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text