Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επανέρχεται σήμερα (Τετ, 2/6/2021) πάνω από τις 900 μονάδες πλησιάζοντας το υψηλό έτους των 913 μονάδων

Ο ΓΔ επανέρχεται σήμερα (Τετ, 2/6/2021) πάνω από τις 900 μονάδες πλησιάζοντας το υψηλό έτους των 913 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική είναι και η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια μέχρις στιγμής άνοδο +0,70% (στις 901 μονάδες) και ενισχυμένους τζίρους (85 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) διασπά ανοδικά το στρογγυλό ψυχολογικό επίπεδο των 900 μονάδων κάνοντας εύκολο τον στόχο των 913 μονάδων.

Οι πιθανότητες ανοδικής διάσπασης του υψηλού έτους των 913 μονάδων είναι αρκετά υψηλές καθόσον η κύρια (η μεσομακροπρόθεσμη) τάση είναι ανοδική και ακόμα πιο ανοδική είναι η τάση στους κύριους ξένους δείκτες των ΗΠΑ και ΕΕ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 67% με μετοχές και 33% με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Θα προχωρούσε σε αγορές αν ο ΓΔ διασπούσε τον στροφέα των 913 μονάδων ή τον προσέγγιζε με ημερήσια άνοδο άνω του +1,50%.

Κατ εξαίρεση θα αγοράσουμε σήμερα ολίγες ΜΟΗ ώστε να αντισταθμίσουμε τις χθεσινές μας πωλήσεις σε ΑΒΑΞ και να φέρουμε την έκθεσή μας στο στρογγυλό 70% μετοχές και 30% μετρητά.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 6 μετοχές, οι ΒΥΤΕ, ΜΟΗ, ΠΡΟΦ, ΟΛΥΜΠ, ΕΛΠΕ και ΑΒΑΞ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% ενώ καμία δεν σημειώνει πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι οι μετοχές των δυο διυλιστηρίων ΕΛΠΕ και κυρίως (επειδή διασπά ανοδικά εμφανέστατο στροφέα) της ΜΟΗ που σημειώνουν μεγάλες ανόδους με μεγάλους όγκους.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης δίνει σήμερα η ΜΟΗ και με ανοδική διάσπαση αγκιστριού η ΙΝΚΑΤ.

Τείνουν να δώσουν ως τα ως άνω σήματα αγορών οι, ΟΛΘ με στροφέα τα 28,4 ευρώ, ΚΡΙ τα 7,6 ευρώ και η ΕΧΑΕ με τα 4,3 ευρώ.

Αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνουν να δώσουν οι ΠΑΠ με πωλητικό στροφέα τα 2,2 ευρώ, ΣΑΡ 8,6 και ΜΙΓ τα 0,245 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ και ΟΠΑΠ.

Μεγάλους όγκους (συσσωρεύσεις) διακινούν σήμερα οι ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, ΑΒΑΞ, ΒΥΤΕ και ΟΛΥΜΠ.

ΑΒΑΞ : Ατυχήσαμε εμείς που πουλήσαμε χθες 2000 ΑΒΑΞ στο -19% που ισοδυναμεί με -15% από την τρέχουσα τιμή.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text