Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Paperpack: Αίτημα για squeeze out από την Orlando - Equity Holding

Paperpack: Αίτημα για squeeze out από την Orlando - Equity Holding

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Paperpack: Αίτημα για squeeze out από την Orlando - Equity Holding

Η αλλοδαπή εταιρεία με την επωνυμία «Orlando-Equity Holding Limited» άσκησε το προβλεπόμενο στο άρθρο 27 του Νόμου δικαίωμα εξαγοράς (squeeze out) για τη μετοχή της Paperpack, υποβάλλοντας προς έγκριση σχετικό έγγραφο αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο ως άνω αίτημα, στις 7 Απριλίου 2021 ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των κοινών μετοχών της Εταιρείας, που προσφέρθηκαν νομίμως και εγκύρως στον Προτείνοντα κατά την περίοδο αποδοχής της από 29 Ιανουαρίου 2021 υποχρεωτικής δημόσιας πρότασής του.

Συνεχεία αυτού, κατά την 7 Απριλίου 2021, ο Προτείνων κατείχε, άμεσα και έμμεσα, συνολικά 3.818.603 κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 96.598% του συνολικού αριθμού των κοινών ονομαστικών μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Από τις 6 Απριλίου 2021 μέχρι και την 1.6.2021, ο Προτείνων έχει περαιτέρω αποκτήσει 49.579 μετοχές της Paperpack Α.Β.Ε.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 1.254% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Paperpack Α.Β.Ε.Ε., από μετόχους της Paperpack Α.Β.Ε.Ε. που άσκησαν το δικαίωμα εξόδου του άρθρου 28 του Νόμου.

Κατά την 2α Ιουνίου 2021, το Δικαίωμα Εξαγοράς αφορά στην απόκτηση των υπολοίπων 84.908 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, τις οποίες δεν κατείχε άμεσα και έμμεσα ο Προτείνων κατά την ανωτέρω ημερομηνία, με αντάλλαγμα 6,70 Ευρώ σε μετρητά ανά μετοχή, το οποίο ισούται με το αντάλλαγμα που προσέφερε ο Προτείνων στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης.

Σημειώνεται ότι ο Προτείνων δεν θα αναλάβει την καταβολή των δικαιωμάτων εκκαθάρισης, υπέρ της Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΛ.Κ.Α.Τ.) που βαρύνουν τους πωλητές/μετόχους της Εταιρείας ούτε την καταβολή του προβλεπόμενου φόρου πωλήσεων 0,2% που βαρύνει τους πωλητές/μετόχους της Εταιρείας.

Η πρόθεση του Προτείνοντα να ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς περιλαμβάνεται στο από 26 Φεβρουαρίου 2021 εγκριθέν και δημοσιευθέν σύμφωνα με το Νόμο πληροφοριακό δελτίο της Δημόσιας Πρότασης.

 

Πηγή: bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text