Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Με την σημερινή (Πέμπτης, 3/6/21) πτώση, ο ΓΔ τείνει να εμφανίσει πλευρική εικόνα

Με την σημερινή (Πέμπτης, 3/6/21) πτώση, ο ΓΔ τείνει να εμφανίσει πλευρική εικόνα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είναι ευχάριστη η σημερινή συνεδρίασημε τον ΓΔ να σημειώνει μέτρια πτώση -0,75% (στις 893 μονάδες) με μικρό όμως τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα το κλείσιμο).

Ωστόσο, η σημερινή διόρθωση δεν μας ενοχλεί ιδιαίτερα διότι οι όγκοι όπως είπαμε, είναι μικροί και διότι η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική παρά την διάθεση της μεσοπρόθεσμης τάσης να γυρίσει σε πλευρική. Ο ΓΔ κινείται ακόμη πάνω από τον Εκθετικό Κινητό Μέσο 30 ημερών και πάνω από τον μέσον άξονα των 890 μονάδων του δίμηνου εύρους του.

Πάντως, η κύρια τάση διατηρείται ανοδική που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο ΓΔ, λόγω ανοδικής ορμής, να μην εγκαταλείψει τις προσπάθειες για νέο υψηλό έτους.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 70% με μετοχές και 30% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΙΝΤΚΑ και ΙΝΛΟΤ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους καλύτερες του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι είναι η ΙΝΤΚΑ που πετυχαίνει μεγάλη άνοδο +7% με μεγάλους όγκους 600 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, διασπώντας ανοδικά στροφέα - έγκυρη αντίσταση – υψηλό έτους.

Μεσομακροπρόθεσμα σήματα αγορών δίνει σήμερα η ΙΝΤΚΑ ενώ καμία δεν δίνει αντίστροφα σήματα πωλήσεων.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΟΛΘ με στροφέα τα 28,4 ευρώ και η ΚΡΙ με στροφέα τα 7,75.

Αντίστροφα, τείνουν να δώσουν σήματα πωλήσεων οι, ΣΑΡ με πωλητικό στροφέα τα 8,6 ευρώ και η ΔΕΗ επίσης τα 8,6 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους δίνουν σήμερα οι ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΚΑ και ΟΠΑΠ.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι ΙΝΚΑΤ και ΙΝΤΚΑ.

Η ΜΟΗ που εμείς αγοράσαμε χθες σήμερα δεν πάει καλά χάνοντας -2,42% αλλά με όγκους πολύ μικρότερους των χθεσινών όγκων της ανοδικής διάσπασης.

Ο δύσκολα χειριζόμενος (λόγω μεγάλης μεταβλητότητας) από μεσοπρόθεσμους επενδυτές Δείκτης Τραπεζών σήμερα χάνει -1% έχοντας ανακτήσει το 40% της Μαγιάτικης βύθισης -22% σε σύγκριση με τον ΓΔ που έχει ανακτήσει το 55% της αντίστοιχης δικής του μικρότερης βύθισης -5%.

Θα επανελθουμε αύριο κατά την ίδιαν περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text