Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επιτίθεται και πάλι σήμερα (Παρ, 4/5/2021) κατά του ψυχολογικού επιπέδου των 900 μονάδων

Ο ΓΔ επιτίθεται και πάλι σήμερα (Παρ, 4/5/2021) κατά του ψυχολογικού επιπέδου των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ελπιδοφόρα είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,44% (στις 898 μονάδες, στις 4.10 μμ) και με μικρούς τζίρους (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), πλησιάζει παρά 2 μονάδες ή 0,22%), το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων το οποίο αν ξεπεράσει, τότε θα μας έχει αποδείξει ότι έχει τις δυνάμεις για να ξεπεράσει και το υψηλό έτους των 913 μονάδων.

Το εικονιζόμενο μεσοπρόθεσμο (6μηνης κάλυψης) γράφημα του ΓΔ έχει καθαρά ανοδικό χαρακτήρα με όλους σχεδόν τους δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους, με θετικές ενδείξεις, οπότε και εμείς είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε σε αγορές αρκεί ο ΓΔ να δώσει τα σχετικά σήματα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Σήμερα το κατά 70% με μετοχές και 30% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει πράξεις. Κατ εξαίρεση, θα αυξήσει οριακά, κατά περίπου 3-5% την μετοχική του έκθεση αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 900 μονάδων αγοράζοντας 1-2 μετοχές από τις παρακάτω 6 παρατιθέμενες που βρίσκονται κοντά στο να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση υψηλού έτους.

 

Μετοχές

 

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των μετοχών και καθοδικά το ¼ ενώ 6 μετοχές, οι ΒΙΟΣΚ, ΦΡΙΓΟ, ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΚΑ, ΙΝΚΑΤ και ΚΕΚΡΟΨ (όλες μικρού ενδιαφέροντος με την έννοια της χαμηλής εμπορευσιμότητας εκτός της ΙΝΤΚΑ) σε σύγκριση με μια, τον ΑΒΑΚΑ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει τέτοιο τίτλο σήμερα με κριτήρια την άνοδο τιμής, τους όγκους και την διαγραμματική θέση (ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου ή προσέγγιση αυτής).

 

Προσεγγίζουν στροφείς – έγκυρες αντιστάσεις – υψηλά τριμήνου οι : ETE με στροφέα τα 2,72 ευρώ, ΜΠΡΙΚ 2,05, ΟΤΟΕΛ 7,3, ΜΥΤ 15,8, ΟΛΘ 28,4 και ΕΧΑΕ με στροφέα τα 4,3.

 

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι ΙΝΤΚΑ, ΙΝΚΑΤ και ΟΠΑΠ. Καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

 

Μεγάλους όγκους διακινεί σήμερα μόνον η ΙΝΤΚΑ.

 

ΑΛΦΑ : Αισίως σήμερα ξεπερνά το 1,10 ευρώ, αρκετά ψηλότερα από την υποτιθέμενη τιμή ΑΜΚ του ενός ευρώ.

 

Αντίθετα, ο ΑΒΑΚΑΣ μετά το προχθεσινό limit down, σήμερα με πτώση -3,80% σημειώνει νέο χαμηλό σχεδόν μήνα.

 

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, περίπου την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text