Αρχική | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ | Διαβάσαμε | Διαβάσαμε - Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Διαβάσαμε - Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Διαβάσαμε - Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Η πιθανότητα να έρθουν τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά να μην δαπανηθούν σωστά αποτελεί ίσως και το μεγαλύτερο φόβο για το κυβερνητικό επιτελείο που διαχειρίζεται το «Ελλάδα 2.0». Το Ελληνικό Σχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνεται στην πρώτη ομάδα των χωρών των οποίων τα Σχέδια Ανάκαμψης θα εγκριθούν από την Κομισιόν, εντός του Ιουνίου. Η Αθήνα εκτιμά ότι το 2021 και το 2022 μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα εισπράξει περίπου 12 δισ. ευρώ και θα δαπανήσει λίγο πάνω από 7 δισ. ευρώ. Η δαπάνη, δηλαδή η απορρόφηση, εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί στο 100% ανέρχεται σε 1,6 δισ. ευρώ το 2021 και περίπου 5,7 δισ. ευρώ το 2022. Ειδικά για το 2022, τα 5 δισ. ευρώ αφορούν σε επιδοτήσεις και τα υπόλοιπα 700 εκατ. ευρώ σε δάνεια. Ο λόγος για τον οποίο το ύψος των δανείων είναι χαμηλό οφείλεται στο γεγονός ότι πρώτα θα δοθούν τα ίδια κεφάλαια του επενδυτή και κατόπιν η αποπληρωμή της συμμετοχής του Δημοσίου (έως 50%) με τα ανάλογα δάνεια. Το 2022 οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι ιδιαίτερα υψηλοί και φιλόδοξοι καθώς η Ελλάδα καλείται να διπλασιάσει τις απορροφήσεις σε σχέση με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στα 10 δισ. ευρώ από 5 δισ. ευρώ. Σημαντική πρόκληση καθώς ο κίνδυνος να υπάρχουν τα χρήματα και να μην υλοποιείται μια επένδυση μέσω του ΠΔΕ είναι μεγάλος και θα πρέπει να ξεπεραστεί, σημειώνουν αρμόδιες πηγές. (εδώ)

Το εργασιακό νομοσχέδιο του Υπουργού Εργασίας, κ. Κωστή Χατζηδάκη.ο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες βασικές παρεμβάσεις: Εισάγεται ''Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας'' .Συνίσταται η επιθεώρηση εργασίας ως ανεξάρτητη διοικητική αρχή. Προβλέπονται μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας και παρενόχλησης της εργασίας .Προτείνεται άδεια πατρότητας 14 μέρες. Εισάγονται ρυθμίσεις για την τηλεργασία. Καταργείται η διάκριση μεταξύ υπαλλήλων και εργατοτεχνιτών ως προς τις αποζημιώσεις απόλυσης. Θεσπίζεται πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων και απασχολούμενων στις συνεργατικές ψηφιακές πλατφόρμες. Προστίθενται επιπλέον εξαιρέσεις κλάδων που μπορούν να λειτουργούν την Κυριακή. Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, διαλειτουργικότητα των πληροφοριακών συστημάτων ''Εργάνη'', e-ΕΦΚΑ, Επιθεώρησης Εργασίας και ΟΑΕΔ. Απαγορεύεται η χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργοδότες και κόμματα. Προβλέπεται Ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία για τους κλάδους κοινής ωφέλειας σε απεργία. Καθίσταται υποχρεωτική η εγγραφή στο Μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων η συνδικαλιστική δράση. (εδώ)

Θετικής υποδοχής από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) τυγχάνουν οι φοροελαφρύνσεις στην Ελλάδα, καθώς η μείωση των βαρών στην παραγωγή και την εργασία, ως εργαλείο ώθησης της ανάπτυξης, είναι πάγια γραμμή της Ουάσιγκτον. Ωστόσο, το θετικό σήμα του Ταμείου για τους φόρους συνοδεύουν και σαφείς συστάσεις προς την κυβέρνηση για τη διαχείριση των δαπανών του κράτους.Μέσα από την έκθεση του ΔΝΤ με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της 10ης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, οι τεχνοκράτες του Ταμείου επισημαίνουν ότι η επέκταση της οικονομικής παραγωγής, συνδυαζόμενη με τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές και την ψηφιοποίηση της οικονομίας, θα πρέπει να επιφέρει τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Οι μειώσεις στον φορολογικό συντελεστή του εταιρικού εισοδήματος και στις προκαταβολές του εταιρικού φόρου είναι ευπρόσδεκτες, τονίζει το Ταμείο, καθώς θεωρείται ότι ενισχύουν τα επενδυτικά κίνητρα και διατηρούν σταθερή τη ρευστότητα σε ικανοποιητικά επίπεδα. (εδώ)

 

Στο 2,3% περιορίστηκε η ύφεση στην οικονομία το πρώτο τρίμηνο του χρόνου, από 6,9% το τέταρτο τρίμηνο του 2020, παρά τη συνέχιση της πανδημίας και την παράταση του lockdown, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σε τριμηνιαία βάση το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου του χρόνου σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2020 παρουσίασε αύξηση κατά 4,4%, δείγμα του ότι η οικονομία μπαίνει σε πορεία ανάκαμψης μετά από τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα ύφεσης τον προηγούμενο χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι παρά την παράταση της υγειονομικής κρίσης και του lockdown της οικονομίας όλο το πρώτο τρίμηνο του χρόνου η απώλεια στο ΑΕΠ ήταν υποδιπλάσια από το πρώτο "κλείδωμα" της οικονομίας, λόγω της υγειονομικής κρίσης, κάτι που επεσήμανε και στην έκθεσή της για την 10η αξιολόγηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. (εδώ)

 

O τουρισμός δύναται για το 2021 να είναι ο «στυλοβάτης» της ανάπτυξης και σε αυτό το γεγονός φαίνεται ότι βασίζεται και ο σχετικός κυβερνητικός σχεδιασμός για το 2021.Η αύξηση των τουριστικών εισπράξεων κατά 4,54 δισ. ευρώ είναι μονόδρομος, ώστε η ελληνική οικονομία να λάβει τη βραχυχρόνια αναπτυξιακή τόνωση που τόσο χρειάζεται σύμφωνα με το συμπέρασμα του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. (εδώ)

 

Επενδυτικές κινήσεις με συνέργειες υλοποιεί στην Κύπρο ο όμιλος της ΕΛ.ΠΕ.  Η πλέον πρόσφατη είναι η είσοδος της ΕΛ.ΠΕ., μέσω της Yugen Limited, στην εταιρία VLPG Plant Ltd, η οποία κατασκευάζει τερματικό υγραερίου (LPG) σε έκταση που παραχωρήθηκε, έναντι μισθώματος, από την κυπριακή κυβέρνηση εντός της βιομηχανικής και ενεργειακής περιοχής του Βασιλικού.Τα επόμενα βήματα της ΕΛ.ΠΕ. στην Κύπρο περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ΑΠΕ, με έμφαση στα φωτοβολταϊκά συστήματα, τον τομέα της ηλεκτροκίνησης, καθώς και τη δημιουργία περιφερειακού hub για όλη την Ανατολική Μεσόγειο, σε συνεργασία με την Boston Consulting Group, για την ανάπτυξη και εφαρμογή ψηφιακών λύσεων οριζόντια σε όλες τις αγορές (βιομηχανία, εμπόριο, λιανική). Οι συνολικές επενδύσεις της ΕΛ.ΠΕ. στην Κύπρο κατά την τελευταία 15ετία υπερβαίνουν τα 160 εκατ. ευρώ. Το 2019 εξαγόρασε το 100% της εταιρίας Blue Circle, η οποία ασχολείται με εξειδικευμένες εγκαταστάσεις συστημάτων που χρησιμοποιούν το υγραέριο ως πηγή ενέργειας, καθώς και με τη διανομή υγραερίου στην Κύπρο. Η εταιρία κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο της.(εδώ)

 

Οι φετινές προοπτικές διαγράφονται σαφώς καλύτερες για τη Centric καθώς φαίνεται πως ο πλανήτης επανέρχεται σταδιακά σε κατάσταση «κανονικότητας». Το 2020 είχε κλείσει για την εισηγμένη με κύκλο εργασιών 2,57 εκατ. ευρώ (από 4,23 εκατ. το 2019), EBITDA -783 χιλ. ευρώ και τελικό αποτέλεσμα, ζημία ύψους ενός εκατ. ευρώ. Μάλιστα τα πράγματα θα εξελίσσονταν ακόμη χειρότερα, αν δεν προέκυπταν κέρδη από τη διαχείριση του σημαντικού επενδυτικού χαρτοφυλακίου που κατέχει η εταιρία. Χαρακτηριστικά επίσης στοιχεία της εταιρίας είναι ότι στις 31/12/2020 είχε καθαρή θέση (ίδια κεφάλαια) ύψους 30,14 εκατ. ευρώ και θετικό καθαρό ταμείο (διαθέσιμα συν επενδυτικό χαρτοφυλάκιο μείον σύνολο δανειακών υποχρεώσεων) 18,77 εκατ. ευρώ. Η φετινή χρονιά φαίνεται να έχει ξεκινήσει με καλύτερους οιωνούς για τη Centric, καθώς, μεταξύ άλλων: Το ξενοδοχείο που διαθέτει στη Μύκονο έχει ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία του, όταν πέρυσι αυτό είχε γίνει τον Ιούλιο. Αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια τη φετινή πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα, υπάρχουν βάσιμες προσδοκίες ότι αυτή θα εξελιχθεί αρκετά καλύτερα από την αντίστοιχη περυσινή. (εδώ)

 

Για λόγους ταμειακών ροών η διοίκηση της Motor Oil δε θα προχωρήσει σε διανομή μερίσματος για τη χρήση 2020, σύμφωνα με όσα θα υποστηρίξει στην επικείμενη γενική συνέλευση της 23ης Ιουνίου, ωστόσο προτείνει τη διανομή κερδών προηγούμενων χρήσεων ύψους 5,5 εκατ. ευρώ σε στελέχη του ομίλου. (εδώ)

 

Το μεγάλο στοίχημα για τη Revoil, έρχεται από τη δραστηριοποίηση στις ΑΠΕ όπου η εταιρία μέσω εξαγορών αλλά και συνεργασιών έχει θέσει ως στόχο στην πενταετία 2021-2025 να φθάσει στα 60 MW με τις πρώτες ανακοινώσεις, σύμφωνα με κύκλους της εταιρίας να ακολουθούν άμεσα. Εξαγορές οι οποίες θα έχουν μικτή χρηματοδότηση τόσο από ίδια κεφάλαια όσο και από δανεισμό όπως άλλωστε είθισται στη συγκεκριμένη αγορά. Όσον αφορά τις οικονομικές επιδόσεις της σε ένα περιβάλλον χαμηλότερων καταναλώσεων, η REVOIL αύξησε τα συνολικά της μερίδιά, μείωσε τα έξοδά της, περιόρισε το χρηματοοικονομικό της κόστος και καταγράφοντας υψηλότερες τιμές αποτίμησης των αποθεμάτων της, έκλεισε με μικρή αύξηση της κερδοφορίας της. Tα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα  2,24 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2021 έναντι 2,21 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, σημειώνοντας μικρή άνοδο 1,36%.  Σε επίπεδο κερδών προ φόρων η εταιρία έκλεισε με άνοδο 5,1% στα  0,82 εκατ. ευρώ έναντι  0,78 εκατ. το 2020. (εδώ)

 

Η realme, η παγκόσμια αναδυόμενη μάρκα τεχνολογίας, ανακοίνωσε κατά την εναρκτήρια παρέμβασή της στην "σύνοδο κορυφής" 5G, μία διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε  διαδικτυακά συγκεντρώνοντας ηγετικές παρουσίες από τον χώρο της τεχνολογίας, ότι θα δώσει τη δυνατότητα σε 100 εκατομμύρια νέους καταναλωτές να χρησιμοποιούν έξυπνα κινητά 5G μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Κατά τα επόμενα δύο χρόνια, η realme θα επενδύσει 300 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ παγκοσμίως στην έρευνα τεχνολογίας 5G και στην ανάπτυξη προϊόντων, καθώς και στην προώθηση της παγκόσμιας διάδοσης του 5G. (εδώ)

 

Τη στρατηγική που συνδυάζει ραγδαία οργανική ανάπτυξη μαζί με εξαγορές θα συνεχίσει και φέτος η Entersoft, η οποία διαθέτει γι αυτό το σκοπό μία «δύναμη πυρός» γύρω στα 15 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της κ. Αντώνη Κοτζαμανίδη.Μάλιστα στη ΓΣ των μετόχων ο κ. Κοτζαμανίδης προανήγγειλε και εξαγορά της Entersoft στη ρουμάνικη αγορά, όπου έχει παρουσία, με στόχο να ενισχυθεί η εκεί παρουσία. Σημειώνεται πως απ’ τις πωλήσεις στο εξωτερικό ο όμιλος, όπως είπε ο κ. Κοτζαμανίδης αντλεί σήμερα το 15% των συνολικών εσόδων του. Τόνισε δε πως οι προοπτικές ανάπτυξης είναι πολύ μεγάλες για την εταιρία σημειώνοντας που συνεχίζονται έως σήμερα οι ρυθμοί να είναι αυτοί που καταγράφησαν στα αποτελέσματα α’ τριμήνου που είχε ανακοινώσει η εισηγμένη. Υπενθυμίζεται πως στο α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η εταιρία είχε αύξηση εσόδων 52,1% (στα 6,375 εκατ. ευρώ) και αύξηση 112,6% στην προ φόρων κερδοφορία (στα 2,592 εκατ. ευρώ ) σε σχέση με πέρυσι έχοντας ενσωματώσει και τα αποτελέσματα από τις πρόσφατες εξαγορές της δραστηριότητας Plexis ERP και της εταιρίας Optimum, ενώ η εταιρία Wedia έχει ενοποιηθεί μόνο για το μήνα Μάρτιο. (εδώ)

 

Διατεθειμένη να διεκδικήσει όλα τα μεγάλα έργα της άμεσης και προσεχούς περιόδου εμφανίστηκε η νέα διοίκηση της Ελλάκτωρ, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου κ. Ευθ. Μπουλούτα, ωστόσο να διευκρινίζει ότι στόχος δεν είναι απλώς η αύξηση του ανεκτέλεστου υπολοίπου, αλλά η ποιότητα του. Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του α’ τριμήνου του 2021, ο όμιλος προσέθεσε 165 εκατ.ευρώ υπογεγραμμένων συμβάσεων, οδηγώντας το συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων στο 1,7 δισ.ευρώ. Κατά τον κ. Μπουλούτα η σταθερή μείωση των νέων συμβασιοποιημένων έργων για τον όμιλο αναμένεται να αντιστραφεί σταδιακά ήδη από το τέλος του τρίτου τριμήνου της χρήσης, σηματοδοτώντας την ανάκτηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ομίλου. Ο κ. Μπουλούτας εκτίμησε ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 120,5 εκατ.ευρώ –εφόσον εγκριθεί από την Ε.Κ. στα τέλη Ιουνίου- θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο. (εδώ)

 

Στην τρίτη διαδοχική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προχωρά η Premia Properties, ύψους 75 εκατ. ευρώ, η οποία θα πραγματοποιηθεί με εισφορά ακινήτων αλλά και μετρητά, ενισχύοντας έτσι τόσο το χαρτοφυλάκιο ακινήτων αλλά και την κεφαλαιακή της βάση. Πρόκειται να εισφερθούν συνολικά 7 ακίνητα, που αντιστοιχούν σε κάλυψη της ΑΜΚ κατά 27,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπο μέρος των 47,5 εκατ.ευρώ θα καλυφθεί με μετρητά μέσω δημόσιας προσφοράς. Στο πλαίσιο αυτό, ο βασικός μέτοχος της εταιρίας Strener Stenhus, συμφερόντων του επιχειρηματία Η. Γεωργιάδη, δεσμεύεται να καλύψει την ΑΜΚ με τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ, ενώ η μέτοχος εταιρία ΝΟΕ με 0,5 εκατ. ευρώ. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ορίστηκε στο 1,44 ευρώ ανά μετοχή, σε σημαντικό discount έναντι της τρέχουσας τιμής (1,8 ευρώ) (εδώ).

 

Σοκ και δέος αναμένεται να προκαλέσουν οι οικονομικές καταστάσεις της MLS όταν και αν τελικά δημοσιοποιηθούν καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι ζημίες χρήσης 2019 εκτινάσσονται σε επίπεδα σημαντικά υψηλότερα των 15 εκατ. ευρώ καθώς πέραν των πορισμάτων της ΕΛΤΕ για τα φουσκωμένα άυλα στοιχεία φαίνεται ότι διόγκωση υπήρχε και σε άλλα στοιχεία των οικονομικών καταστάσεων. Σημειώνεται ότι τα 10 εκατ. ευρώ η ΕΛΤΕ τα εντόπισε διενεργώντας θεματικό έλεγχο δηλαδή έλεγχο επί συγκεκριμένων πεδίων των οικονομικών καταστάσεων και όχι πλήρη έλεγχο. (εδώ)

 

Οι ρυθμίσεις δανείων καθίστανται – εν μέρει – υποχρεωτικές και πλέον δημιουργείται ένα νέο δεδομένο στις σχέσεις των τραπεζών με τους πελάτες τους! Για τα κόκκινα δάνεια που εντάχθηκαν στο «Γέφυρα 2» οι τράπεζες υποχρεώνονται να προχωρήσουν στις εξής ρυθμίσεις:Να παρέχουν μείωση του επιτοκίου ρύθμισης, κατά τουλάχιστον 10%, συγκριτικά με το επιτόκιο που ίσχυε πριν την αναδιάρθρωση του δανείου, με διάρκεια 8 μηνών (δηλ. όσο διαρκεί η επιδότηση). Να παρέχουν ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα: μείωση του επιτοκίου ρύθμισης, για όλη τη διάρκεια της ρύθμισης αποπληρωμής, ή/και διαγραφή ποσοστού τόκων υπερημερίας και εξωλογιστικών τόκων, ή/και διαγραφή ποσοστού κεφαλαίου (εφόσον πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια, όπως ότι το χρέος είναι μεγαλύτερο της εμπορικής άξιας της περιουσίας του οφειλέτη, συνοφειλετών και εγγυητών, δεν προκύπτει περίσσευμα εσόδων από τα διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία κλπ), ή/και επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής. Να μην αυξήσουν τη δόση του δανείου μετά τη λήξη της επιδότησης και μέχρι την οριστική αποπληρωμή του δανείου. (εδώ)

 

Η συμβολή των χονδρεμπόρων στην οικονομία της ΕΕ, ήταν θέμα εκδήλωσης του EuroCommerce, καθώς, όπως ανέφεραν οι ομιλητές υπάρχουν 1,8 εκατ. εταιρίες χονδρικής σε ολόκληρη την ΕΕ, το 91% είναι μικροεπιχειρήσεις με λιγότερους από 10 υπαλλήλους και απασχολούν 10,6 εκατ. ευρωπαίους και παράγουν προστιθέμενη αξία 660 δισ. ευρώ. Επιπλέον, υπογραμμίστηκε ότι, όσοι εξαρτώνται από τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού έχουν επηρεαστεί σοβαρά από τη διαταραχή και το αυξανόμενο κόστος των διεθνών θαλάσσιων μεταφορών και των εμπορευματοκιβωτίων. (εδώ)

 

Πτώση μεγαλύτερη του αναμενόμενου κατέγραψαν οι πωλήσεις λιανικής της ευρωζώνης τον Απρίλιο, κυρίως εξαιτίας της πτώσης στις πωλήσεις προϊόντων εκτός των τροφίμων, αλλά και πάλι είναι πολύ υψηλότερες σε σχέση με πριν από 12 μήνες, όταν οι περισσότερες χώρες βρισκόταν υπό αυστηρό lockdown. Η στατιστική υπηρεσία Eurostat ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις λιανικής στις 19 χώρες της ευρωζώνης, μειώθηκαν 3,1% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο αλλά παραμένουν 23,9% υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μηνιαία πτώση μόλις 1,2% και προέβλεπαν ετήσια άνοδο 25,5%.Η  Eurostat ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις προϊόντων εκτός των τροφίμων και των καυσίμων για αυτοκίνητα, υποχώρησαν 5,1% σε μηνιαία βάση, παραμένοντας 42,6% υψηλότερα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020. (εδώ)

 

Κρύο ντους επιφύλασσε η Βρετανία στον Ευρωπαϊκό Νότο καθώς όχι μόνο δεν έκανε καμία προσθήκη στην «πράσινη λίστα», αλλά παράλληλα έβγαλε από αυτή και την Πορτογαλία, τη μόνη χώρα του ευρωπαϊκού Νότου που μετείχε σε αυτή. Όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γραντ Σαπς, η απομάκρυνση της Πορτογαλίας από την πράσινη λίστα κρίθηκε αναγκαία καθώς τα κρούσματα στη χώρα της Ιβηρικής έχουν διπλασιαστεί, ενώ εντοπίστηκε και μια μετάλλαξη της ινδικής παραλλαγής. «Απλώς δεν θέλουμε να λάβουμε το ρίσκο καθώς πλησιάζουμε προς την 21η Ιουνίου και την εξέταση για το τέταρτο στάδιο της άρσης των μέτρων» τόνισε Σαπς. Παράλληλα, η βρετανική κυβέρνηση μετέφερε άλλες επτά χώρες από την «πορτοκαλί» στην «κόκκινη». Πρόκειται για το Αφγανιστάν, το Μπαχρέιν, την Κόστα Ρίκα, την Αίγυπτο, τη Σρι Λάνκα, το Σουδάν και το Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Να σημειωθεί ότι με βάση τους κανόνες οι βρετανοί που επιστρέφουν από χώρες που είναι «πράσινες» υποχρεούνται μόνο σε τεστ κορωνοϊου. Για τους πορτοκαλί προορισμούς προβλέπεται 10ημερη καραντίνα στο σπίτι, και για τους κόκκινους 10ημερη καραντίνα σε ειδικό ξενοδοχείο. (εδώ)

 

Η βρετανική κατασκευαστική δραστηριότητα ενισχύθηκε τον Μάιο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων επτά ετών, κυρίως εξαιτίας της αύξησης-ρεκόρ των νέων παραγγελιών καθώς ήρθησαν τα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού.Ο κατασκευαστικός ΡΜΙ της IHS Markit διαμορφώθηκε στις 64,2 μονάδες από τις 61,6 μονάδες τον Απρίλιο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014.Οι αναλυτές έκαναν λόγο για άνοδο στις 62,3 μονάδες. (εδώ)Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text