83 (3y) και 85 (5y) μετοχές παρουσίασαν εβδομαδιαία αύξηση στο συντελεστή beta
Ανανεώθηκε σήμερα ο πίνακας με τους συντελεστές beta των 150 μετοχών (πλην των μετοχών που είναι σε καθεστώς “Αναστολής”), με τις τιμές της 4/6/2021, για διάστημα πενταετίας και τριετίας.
Από τον πίνακα με τους συντελεστές beta, που υπολογίζονται για διάστημα πενταετίας παρατηρούμε ότι 18 μετοχές έχουν beta μεγαλύτερο της μονάδας, 123 μετοχές, έχουν beta που κυμαίνεται από 0,012 (AAAK) έως 0,969 (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), ενώ οι υπόλοιπες 9 έχουν αρνητικό beta, που κυμαίνεται από -0,01 (ΑΑΑΠ), έως -1,347 (ΒΑΡΝΗ).
Αντίστοιχα για διάστημα τριετίας, 24 μετοχές έχουν beta μεγαλύτερο της μονάδας, 118 έχουν beta που κυμαίνεται μεταξύ των τιμών 0,014 (ΠΡΟΝΤΕΑ) έως 0,999 (ΟΛΥΜΠ) και 8 μετοχές έχουν αρνητικό beta, που κυμαίνεται από -0,011 (ΛΕΒΠ) έως -1,916 (ΒΑΡΝΗ).
Σε σχέση με τον συντελεστή beta που είχαν οι μετοχές την 18/12/2020 (όπου ξεκινήσαμε να καταγράφουμε τις τιμές), για το διάστημα 5ετίας, παρατηρήθηκε αύξηση του beta σε 100 μετοχές, μείωση beta σε 41 μετοχές και σε 9 μετοχές (κυρίως μετοχές της κατηγορίας “Επιτήρησης” και σε κάποιες προνομιούχες) ο συντελεστής beta, είτε ξεκίνησε αρνητικός και στην πορεία εξελίχθηκε σε θετικός - και το αντίθετο - είτε ξεκίνησε αρνητικός και παραμένει αρνητικός (η μεταβολή δεν ορίζεται). Αντίστοιχα για το διάστημα 3ετίας, σε 83 μετοχές αυξήθηκε η τιμή του beta, σε 57 μειώθηκε και σε 10 μετοχές, η μεταβολή δεν ορίζεται.
Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (28/5/2021), για το διάστημα 5ετίας, 85 μετοχές σημείωσαν αύξηση του beta, η οποία κυμάνθησε από 0,01% (ΠΛΑΘ) έως 25,6% (ΒΟΣΥΣ), σε 56 μετοχές η μεταβολή του beta ήταν αρνητική και κυμάνθηκε από -0,04% (ΣΑΡ) , έως -45,0% (ΔΟΥΡΟ) και σε 9 μετοχές η μεταβολή δεν ορίζεται.
Αντίστοιχα για το διάστημα της 3ετίας, 83 μετοχές, παρουσίασαν αυξημένο beta σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, το οποίο κυμάνθηκε από 0,01% (ΕΥΡΩΒ) έως 18,6% (ΚΜΟΛ), σε μια μετοχή (ΜΥΤΙΛ) η μεταβολή ήταν μηδενική, σε 58 μετοχές ο συντελεστής beta υποχώρησε και οι τιμές κυμάνθηκαν από -0,01% (ΡΕΒΟΙΛ), έως το -10,9% (ΔΑΙΟΣ) και σε 8 μετοχές η μεταβολή δεν ορίζεται.

- ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ - Τεύχος 240 - Μάιος 2022 - Περιεχόμενα
- 1971 - 2022: Η επίδραση του πληθωρισμού στους χρηματιστηριακούς δείκτες
- Η απειλή του πληθωρισμού κόστους: Θα επαναληφθεί το φαινόμενο της κρίσης του 1973;
- Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, συντηρεί τις ανησυχίες των αγορών
- Ανακοίνωση του δείκτη πληθωρισμού στις ΗΠΑ: Η πιο κρίσιμη μέρα για τις αγορές!
- Το πρόβλημα της "ατασικής" αγοράς, στα "τασικά" συστήματα συναλλαγών
- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2021: Κέρδη € 2,1 δισεκατομμύρια από 77 εισηγμένες
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 29/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 28/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 27/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 26/11/2018
- Απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Δελτίο της 23/11/2018
- Φοροαπαλλαγές 150 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό εταιρειών
- Ερχονται δάνεια 1 δισ. με εγγύηση δημοσίου για μικρές εταιρείες
- Μεγάλη κινητικότητα στην αγορά online τζόγου
- Ο νόμος που κατέστρεψε το Χρηματιστήριο: Δημόσιες προτάσεις αγοράς μετοχών
- Lockdown και Τουρκία πιέζουν τις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες – Μεγάλες ζημιές για Σελόντα και Νηρέα
Σχολιάστε το άρθρο