Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Το dilution στην Intrakat και τα καυτά ερωτήματα για τους μετόχους της Γαία Άνεμος

Το dilution στην Intrakat και τα καυτά ερωτήματα για τους μετόχους της Γαία Άνεμος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το dilution στην Intrakat και τα καυτά ερωτήματα για τους μετόχους της Γαία Άνεμος

Τα κοινά μέλη στη διοίκηση των δύο εταιρειών και οι πληροφορίες για τους μετόχους της συγχωνευόμενης εταιρείας.

Έντονο προβληματισμό και ποικίλα σχόλια στις τάξεις των επενδυτών και όχι μόνο, έχει προκαλέσει η πρόσφατη ανακοίνωση της Ιντρακόμ Κατασκευές, σύμφωνα με την οποία θα συγχωνεύσει την εταιρεία Γαία Άνεμος.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον κλάδο των ΑΠΕ και διαθέτει άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκούς σταθμούς, συνολικής δυναμικότητας περίπου 1,1GW.

Η συνολική δυνητική επένδυση της Ιντρακόμ Κατασκευές ανέρχεται στο επίπεδο του 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας 7 Ιουνίου από τη διοίκηση.

Ωστόσο, δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για την εταιρεία παρά μόνο ότι θα δοθούν 14,5 εκατ. νέες μετοχές της ΙΝΤΡΑΚΑΤ με σχέση ανταλλαγής 1 μετοχή της ΓΑΙΑ για 2,417 μετοχές της ΙΝΤΡΑΚΑΤ!!!

Δηλαδή η Γαία Άνεμος αποτιμάται με την τιμή κλεισίματος των 2 ευρώ της Ιντρακόμ Κατασκευές στις 7/6 29 εκατ. ευρώ!

Καμία λεπτομέρεια για τους βασικούς μετόχους της συγκεκριμένης εταιρείας, για τη διοίκηση ή για το τζίρο και τα κέρδη της.

Σύμφωνα με το ΓΕΜΗ φαίνεται να συμμετοχές σε άλλες ενεργειακές εταιρείες με μηδενικό τζίρο και ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο.

Μάλιστα κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η εταιρεία διοικείται από τον κ.Σουρέτη, ο οποίος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι ο κ. Σουρέτης αλλά και τα ονόματα που εμφανίζονται στη διοίκηση είναι και οι βασικοί μέτοχοι, δηλαδή, ο κ.Δημήτρης Θεοδωρίδης, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ο Λουκάς Λαζαράκης και ο Δημοσθένης Στασινόπουλος.

Δε θα έπρεπε στην ανακοίνωση της συγχώνευσης να υπάρξει ενημέρωση, αφού η διοίκηση είναι κοινή;

Θα ανακοινωθούν όλα στο επόμενο χρονικό διάστημα, απαντά η εταιρεία.

Η αγορά περιμένει την έκθεση αποτίμησης, καθώς όπως φαίνεται το τίμημα είναι υψηλό για μία εταιρεία με ελάχιστο τζίρο και περιουσιακά στοιχεία.

Εντύπωση βέβαια έχει προκαλέσει και πως μία εταιρεία με αποτίμηση 65 εκατ. ευρώ θα κάνει επενδύσεις (εξαγορές, συγχωνεύσεις, ανάπτυξη ενεργειακών πάρκων και επέκταση στον τουρισμό) 1 δισ. ευρώ στα επόμενα χρόνια.

Στην παρουσίαση αναφέρθηκε πως η διοίκηση μελετάει όλους τους τρόπους για να υλοποιήσει το επενδυτικό της πλάνο.

Δηλαδή, με δανεισμό από τις τράπεζες, με συγχωνεύσεις (μέσω έκδοσης μετοχών) αλλά και μέσω προσέλκυσης θεσμικών κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε αν το τελευταίο θα πρέπει να ερμηνευτεί ως αύξηση κεφαλαίου ή έκδοση ομολογιακού δανείου.

Από την συγχώνευση dilution θα υποστεί ο Δημήτρης Κούτρας, πρόεδρος της εισηγμένης, ο οποίος δεν ήταν στην τηλεδιάσκεψη της διοίκησης.

Σύμφωνα με το μετοχολόγιο της εταιρείας η Intracom κατέχει το 54,14%, η Adamas Group του κ.Κούτρα 18,18% και ο Πέτρος Σουρέτης με 8,28%.

 

Γιώργος Κατικάς

Πηγή: bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text