Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ τείνει σήμερα (Τετ, 9/6.2021) να σημειώσει νέο υψηλό κλείσιμο έτους 2021

Ο ΓΔ τείνει σήμερα (Τετ, 9/6.2021) να σημειώσει νέο υψηλό κλείσιμο έτους 2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με προσοχή παρακολουθούμε την σημερινή συνεδρίαση όπου ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,10% (στις 914 μονάδες, στις 4.10 μμ) και μέτριο τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) διασπά ανοδικά την έγκυρη αντίσταση – υψηλό έτους των 913 μονάδων.

Το σημερινό σήμα αγορών (εφόσον ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 913 μονάδες) είναι μάλλον μετρίων πιθανοτήτων με θετικούς παράγοντες-επιβεβαιώσεις, την ανοδική μεσομακροχρόνια τάση (ΓΔ > ΑΚΜΟ200, ΕΚΜΟ15 > ΕΚΜΟ80), τους μάλλον ικανοποιητικούς όγκους που προβλέπονται να είναι μεν οριακά μεγαλύτεροι των χθεσινών 69 εκατ και την σαφή ανοδική τάση των ξένων δεικτών αλλά με αρνητικούς παράγοντες-επιβεβαιώσεις, την μικρή άνοδο τιμής (μικρότερη του +1%) και την φτωχή συμμετοχή του πλάτους της αγοράς καθώς οι ανοδικές μετοχές είναι λιγότερες των καθοδικών.

Συνεπώς θα ακολουθήσουμε συντηρητική πολιτική :

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 913 μονάδες, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 70% σε 80 έως 85%, αναλόγως των όγκων, της ανόδου του ΓΔ και του λόγου ανοδικών / καθοδικών μετοχών.

Μετοχές

Η μετοχή της ημέρας : Καμία δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα ιδιαίτερα, ούτε η ΒΙΟΣΣΚ με άνοδο +14% καθόσον είναι υπεραγορασμένη και πιθανόν ασταθής αφού η εμπορευσιμότητά της είναι χαμηλή. Το ίδιο πιστεύουμε και για τις ΑΛΜΥ +7,30% και ΙΝΛΟΤ +5,30%. Η ΑΤΤ πάλι είναι μια μετοχή με ακραία διακυμανσιμότητα (κίνδυνο) και το ίδιο σχεδόν ισχύει και για τον διαγραμματικά ταραγμένο ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ.

Σε ποιες μετοχές θα εισέλθει το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 913 μονάδες : Θα επιλέξουμε δύο blue chips ΜΥΤΙΛ 300-500 τεμάχια και ΜΟΗ 800-1000 τεμάχια, και επιπλέον τις, ΜΠΡΙΚ 2000 τεμάχια και ΕΧΑΕ 500-1000 τεμάχια, ανάλογα πόσο δυνατά από άποψης ανόδου ΓΔ και συνολικών τζίρων θα κλείσει η συνεδρίαση. Eναλλακτική επιλογή μας θα είναι η ΟΤΟΕΛ με το εξαιρετικό μεσοπρόθεσμο γράφημα.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

---------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text