Αρχική | Διάφορα | Εισηγμένες Εταιρίες | ΣΙΔΜΑ: Δελτίο Τύπο αναφορικά με την Τακτική Γενική Συνέλευση στις 10.06.2021

ΣΙΔΜΑ: Δελτίο Τύπο αναφορικά με την Τακτική Γενική Συνέλευση στις 10.06.2021

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΣΙΔΜΑ: Δελτίο Τύπο αναφορικά με την Τακτική Γενική Συνέλευση στις 10.06.2021

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 έλαβε χώρα η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΣΙΔΜΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε. στα γραφεία της εταιρείας στον Ασπρόπυργο.

Συμμετείχαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν 11.217.246 κοινές ονομαστικές μετοχές επί συνόλου 13.582.223, ήτοι ποσοστό 82,59% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Παρουσιάζοντας την Έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου της χρήσης 2020  ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Αντώνης Καραδελόγλου, ο οποίος προέδρευσε της Γενικής Συνέλευσης, τόνισε ότι δύο υπήρξαν οι παράγοντες που επέδρασαν καθοριστικά στην εξέλιξη των εταιρικών υποθέσεων τη χρονιά που πέρασε: Ο πρώτος ήταν η πανδημία, με αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην Ελληνική όσο και στην παγκόσμια οικονομία, και ο δεύτερος η ολοκλήρωση της συναλλαγής με τη ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ.

Παρά την αρνητική επίπτωση της πανδημίας στη ζήτηση και τη συνολική λειτουργία της οικονομίας, η εταιρεία κατάφερε το α΄ εξάμηνο να διατηρήσει τον όγκο των πωλήσεών της στα επίπεδα του αντίστοιχου διαστήματος του 2019. Το β' εξάμηνο, ενισχυμένη και από τη συναλλαγή με τη ΜΠΗΤΡΟΣ που ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο, η εταιρεία πέτυχε να αυξήσει τον όγκο των πωλήσεων κατά 23%, με αποτέλεσμα να καταγράψει, σε ετήσια βάση, αύξηση της τάξης  10% σε σχέση με το 2019, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη θέση της στην Ελληνική αγορά.

Σε επίπεδο Ομίλου, η ποσοστιαία αύξηση του όγκου των πωλήσεων το 2020 έναντι του 2019 διαμορφώθηκε στο 2%, λόγω των μειωμένων πωλήσεων της SIDMA ROMANIA. Η θυγατρική αντιμετώπισε προβλήματα ρευστότητας, καθώς δεν είχε ακόμα συμφωνηθεί το πλάνο αναδιάρθρωσης των δανείων της, αντίστοιχο με αυτό της Μητρικής. Στις αρχές του 2021 η θυγατρική συμφώνησε με τις πιστώτριες τράπεζες την αναδιάρθρωση των δανείων της με αποτέλεσμα να βρίσκεται σήμερα σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση.

Παρόλο ότι οι μέσες τιμές πώλησης των χαλυβουργικών προϊόντων το 2020 μειώθηκαν διεθνώς κατά 3 – 4 %, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας παρουσίασε αύξηση 4,7%, ενώ ο κύκλος εργασιών του Ομίλου μειώθηκε κατά 2,3% επηρεασμένος από την αρνητική απόδοση της SIDMA Romania.

Επίσης, η εταιρεία, συνεχίζοντας την αυστηρή πιστωτική της πολιτική, είχε μηδενικές επισφάλειες το 2020 περιορίζοντας μάλιστα τις ημέρες πίστωσης σε 94 από 101 το 2019.

Η σημαντικότερη, όμως, εξέλιξη στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας κατά την παρελθούσα χρήση, όπως επεσήμανε ο κ. Καραδελόγλου, ήταν η επίτευξη –έστω και οριακών- κερδών προ φόρων  μετά από αρκετά χρόνια αρνητικών αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέγραψε το 2020 καθαρά προ φόρων αποτελέσματα ύψους 355 χιλ. ευρώ, παρά τις έκτακτες και μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες της τάξης των 600 χιλ. ευρώ που αφορούσαν στη συναλλαγή με τη ΜΠΗΤΡΟΣ και βάρυναν τα αποτελέσματα της χρήσης.

Σημαντικότατη εξέλιξη αποτέλεσε, επίσης, η ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας, τα οποία απέκτησαν θετικό πρόσημο και διαμορφώθηκαν στην περιοχή των 3,5 εκ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της συναλλαγής με τη ΜΠΗΤΡΟΣ αλλά και της επιβαλλόμενης αναπροσαρμογής παγίων στοιχείων.

 

Δείτε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου εδώ.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text