Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διακρατά σήμερα (Παρ, 11.6.2021) το υψηλό έτους των 924 μονάδων που πέτυχε χθές

Ο ΓΔ διακρατά σήμερα (Παρ, 11.6.2021) το υψηλό έτους των 924 μονάδων που πέτυχε χθές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με ελάχιστη μεταβολή +0,16% (στις 925 μονάδες, στις 4.20 μμ) και μέτριο τζίρο (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) κρατά τα κέρδη των τελευταίων ημερών και παγιώνει την θέση του στα υψηλά του έτους δείχνοντας ότι οι πωλητές είναι προς το παρόν απρόθυμοι να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις που σημαίνει ότι υπάρχει έδαφος για ψηλότερα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 90% με μετοχές και 10% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα σε περιορισμένες αγορές αν ο ΓΔ κάνει μια μικρή υποχώρηση πάνω από τις 900 μονάδες και στην άμεση συνέχεια επανέλθει ανοδικός σε νέα υψηλά έτους.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή είναι οριακά περισσότερες των καθοδικών ενώ τρεις μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΑΛΜΥ και ΕΛΛΑΚΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την υπεραγορασμένη ΒΙΟΣΣΚ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Ελλείψει άλλης θα θεωρήσουμε την ταλαιπωρημένη ΙΝΛΟΤ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας σε εμπορεύσιμη μετοχή, +12,50%, με μεγάλο όγκο 400 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής πλησιάζοντας την έγκυρη αντίσταση των 0,20 ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,19). Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο αποφεύγει να επενδύει σε μετοχές με πολύ μεγάλη βραχυπρόθεσμη διακυμανσιμότητα όπως είναι η ΙΝΛΟΤ.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου δίνει σήμερα η ΛΑΜΔΑ που διασπά οριακά τον στροφέα των 7,60 ευρώ που δεν μπόρεσε χθες στο κλείσιμο.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΑΤΤΙΚΑ με στροφέα τα 1,08 ευρώ, ΕΤΕ 2,75, ΜΠΡΙΚ 2,04, ΕΧΑΕ 4,3 και ΟΛΘ με στροφέα τα 28,5 ευρώ.

Αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνουν να δώσουν οι, ΕΛΛ με πωλητικό στροφέα τα 15 ευρώ και ο ΣΑΡ με πωλ στροφέα τα 8,6 ευρώ.

Η τάση της αγοράς αποκαταστάθηκε πλήρως σε ανοδική καθώς σήμερα καμία μετοχή δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους σε σύγκριση με 5 μετοχές, τις ΑΛΜΥ, ΛΑΜΔΑ, ΕΥΡΩ, ΟΤΕ και ΜΟΗ που σημειώνουν νέα υψηλά έτους.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα μόνον μετρίως οι ΙΝΛΟΤ και ΑΛΜΥ.

ΑΤΤΙΚΑ : κατόπιν εμφανούς αύξησης κατά τους τελευταίους 4 μήνες της εμπορευσιμότητάς της στην κατά μέσον ελάχιστη ημερήσια αξία των 15.000 ευρώ, την εισάγουμε από σήμερα στην λίστα των παρακολουθούμενων από εμάς μετοχών ανεβάζοντας τον συνολικό τρέχοντα αριθμό τους σε 55, αριθμός υπεραρκετός για part-time επενδυτές όπως είναι το ΤΧ.

---------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

 

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text