Αρχική | Προηγ. Τεύχη | 2021 - No 224 έως 235 | Χ&Α - 229 | FLEXOPACK: Αύξηση πωλήσεων - Βελτίωση δομής κερδοφορίας

FLEXOPACK: Αύξηση πωλήσεων - Βελτίωση δομής κερδοφορίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
FLEXOPACK: Αύξηση πωλήσεων - Βελτίωση δομής κερδοφορίας

 

 

 

FLEXOPACK

 

Αύξηση πωλήσεων - Βελτίωση δομής κερδοφορίας

 

Φυσική παρουσία απέκτησε η Flexopack, στις ΗΠΑ κατά το 2020, με την ίδρυση της Flexopack USA, στην πολιτεία Delaware (εδώ). Η εταιρία αποφάσισε να κάνει αυτή την κίνηση, καθώς θεώρησε πως με την φυσική της παρουσία θα εδραιώσει περισσότερο την θέση της, στην τεράστια αγορά των ΗΠΑ και θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό. Επίσης τον Απρίλιο του 2021, ανακοινώθηκε η σύσταση νέας εταιρίας στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, δείτε εδώ.

Η Flexopack, διαθέτει ευρεία πελατειακή της βάση και έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε 40 περίπου χώρες, καθώς οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 90% του κύκλου εργασιών της σε πολλές χώρες του εξωτερικού, όπως Η.Π.Α., Αυστραλία, Ηνωµένο Βασίλειο, Πολωνία, Γερµανία, Βέλγιο, Ισραήλ, Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Νορβηγία, Γαλλία, Ρωσία, Ελβετία.

Η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου, από την Ε.Ε., δεν θα προκαλέσει προβλήματα στον τρόπο λειτουργίας ή στην προοπτική της εταιρίας στην χώρα, δήλωσε η Διοίκηση κατά την ενημέρωση των αναλυτών.

Το 2020, η εταιρία κατάφερε να πετύχει το υψηλότερο επίπεδο πωλήσεων και καθαρών κερδών κατά την τελευταία πενταετία. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις έφθασαν τα € 96,9 εκατομμύρια έναντι € 89,3 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 8,6%.

Το μικτό περιθώριο κέρδους, παρά την παράλληλη αύξηση του κόστους πωληθέντων, διαμορφώθηκε στο 27,7% (έναντι 24,1%) και αποτελεί επίσης το υψηλότερο περιθώριο από το 2015 (23,0%).

Το EBITDA, ανήλθε στα € 20,7 εκατ. έναντι €14,6 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 41,4% και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα € 10,3 εκατ. έναντι € 7,2 εκατ. πετυχαίνοντας αύξηση 44,1%. Κατ’ επέκταση το καθαρό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 10,7%, έναντι 8,1% το 2019. Το 2015, το καθαρό περιθώριο κέρδους ήταν 6,0%. Από τα κέρδη χρήσης 2020, η Διοίκηση θα προτείνει μέρισμα ύψους € 0,087 ανά μετοχή έναντι € 0,0632 το 2019.

Κατά την τελευταία πενταετία, παρατηρείται ότι παρά την αύξηση στις δαπάνες λειτουργίας, το ποσοστό δαπανών προς πωλήσεις δεν προβάλει μεγάλες διακυμάνσεις καθώς κυμαίνεται από 12,5% έως 14,2%. Παράλληλα, τα χρηματοοικονομικά έξοδα, τα τελευταία πέντε χρόνια, αποτελούν ποσοστό χαμηλότερο του 1% ως προς τις πωλήσεις.

Είναι σαφές ότι, η εταιρία βρίσκεται σε μία φάση ανάπτυξης των πωλήσεων και βελτίωσης της δομής της κερδοφορίας της, κάτι που θα μπορούσε να διαρκέσει για μία σειρά ετών.

Αναφορικά με τα κόστη της εταιρίας, η Διοίκηση σχολίασε ότι παρατηρείται αύξηση στα μεταφορικά κόστη και στις τιμές των πρώτων υλών, καθώς και μια γενικότερη “ανωμαλία” στην εφοδιαστική αλυσίδα. Παρόλα αυτά, η ίδια, δηλώνει πως προς το παρόν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά αυτές τις δυσκολίες.

Επίσης, η Διοίκηση, δεν προχώρησε στην αναφορά του ύψους των επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά το 2021, όμως χαρακτηριστικά πρόσθεσε ότι “ όσο η ζήτηση για τα προϊόντα μας αυξάνεται τόσο θα αυξάνουμε και εμείς τις επενδύσεις μας”. Η εταιρία θα συνεχίσει να επεκτείνει το δίκτυο διανομής της και να επενδύει σε έρευνα και ανάπτυξη για την εξεύρεση νέων προϊόντων και τεχνολογιών.

Χρηματιστηριακά, η μετοχή, έχει σημειώσει απόδοση 60,5%, από τα χαμηλά της πανδημίας (€ 5,45, την 18/3/2021) έως την 4/6/2021, ενώ από την αρχή του έτους έχει σημειώσει πτώση 6,9%. Από την πλευρά μας, εκφράζουμε θετική άποψη για την εταιρία, και εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις για το 2021, θα κυμανθούν γύρω στα € 105,0 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη θα  φθάσουν περίπου στα € 12,2 έως 12,5 εκατομμύρια.

Δείτε το δελτίο τύπου των αποτελεσμάτων, εδώ, την οικονομική έκθεση εδώ και τα οικονομικά μεγέθη εδώ.

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text