Αρχική | Προηγ. Τεύχη | 2021 - No 224 έως 235 | Χ&Α - 229 | ΟΠΑΠ: Προοπτικές για ένα καλύτερο δεύτερο τρίμηνο

ΟΠΑΠ: Προοπτικές για ένα καλύτερο δεύτερο τρίμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΟΠΑΠ: Προοπτικές για ένα καλύτερο δεύτερο τρίμηνο

 

 

 

ΟΠΑΠ

 

Προοπτικές για ένα καλύτερο δεύτερο τρίμηνο

 

 

 

Η επαναλειτουργία των πρακτορείων του ομίλου ΟΠΑΠ, από την 12 Απριλίου και η επαναλειτουργία των καταστημάτων ΟΠΑΠ Play από την 24/5/2021, προμηνύουν ένα δεύτερο καλύτερο τρίμηνο για τα οικονομικά μεγέθη του ΟΠΑΠ, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την κίνηση της Διοίκησης να αναθεωρήσει ανοδικά την διανομή μερίσματος από τα € 0,45 στα € 0,55 ανά μετοχή. Η πρόταση διανομής τελείται υπό έγκριση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, της εταιρίας, που θα πραγματοποιηθεί την 17/6/2021.

 

Κατά το α’ τρίμηνο 2021, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) διαμορφώθηκαν στα €174,2 εκατ. μειωμένα κατά 46,9% σε ετήσια βάση. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα € 61,3 εκατ. έναντι € 86,4 εκατ. και η καθαρή κερδοφορία του ομίλου διαμορφώθηκε στα € 10,3 εκατ. μειωμένη κατά 71,1% σε σχέση με το α΄τρίμηνο του 2020 (€ 35,5 εκατ.).

 

Η Διοίκηση του ΟΠΑΠ, στον σχολιασμό των αποτελεσμάτων του α΄τριμήνου, αναφέρει πως οι πρώτες ενδείξεις για την δραστηριότητα στα καταστήματα του ΟΠΑΠ, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, ενώ ταυτόχρονα οι online δραστηριότητες παραμένουν ισχυρές. Σημαντικός παράγοντας, στην ενίσχυση της online δραστηριότητας ήταν η πλήρη ενοποίηση της Kaizen Gaming (διαδικτυακή πλατφόρμα παιγνίων - Stoiximan), τον Δεκέμβριο του 2020.

 

Όπως αναφέρεται και στην εταιρική παρουσίαση (δείτε εδώ στην σελ. 14), από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι και το τέλος του α΄ τριμήνου 2021 , άνοιξαν 75 νέα καταστήματα ΟΠΑΠ, ενώ παράλληλα αναβαθμίστηκαν περισσότερα από 1500 καταστήματα. Σκοπός της Διοίκησης, είναι να διευρύνει συνεχώς το χαρτοφυλάκιο της με νέα υπηρεσίες που θα φέρουν πιο κοντά τον καταναλωτή. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ο ΟΠΑΠ, πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε το νέο του εγχείρημα με τίτλο “ΟΠΑΠ - Επιβραβεύσεις” με το οποίο θα προσφέρει στους παίκτες των καταστημάτων ΟΠΑΠ, προνόμια και δώρα. Δείτε εδώ.

 

Από την πλευρά μας διατηρούμε θετική άποψη για την εταιρία και την μετοχή. Από την αρχή του έτους (μέχρι την 4/6/2021) η μετοχή έχει σημειώσει απόδοση 23,5% και από το άνοιγμα των καταστημάτων, την 12/4/2021), έχει σημειώσει απόδοση 11,7%. Για το σύνολο του 2021, η εκτίμηση μας, είναι ότι τα έσοδα θα κυμανθούν περί τα € 1.280 εκατομμύρια, και τα καθαρά μετά από φόρους κέρδη στα € 330 εκατομμύρια.

 

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ, την εταιρική παρουσίαση εδώ και τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας εδώ

.

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text