Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Βitcoin: Άνοδος 10% μετά τη δήλωση Μασκ πως η Tesla θα μπορούσε να το ξαναδεχτεί

Βitcoin: Άνοδος 10% μετά τη δήλωση Μασκ πως η Tesla θα μπορούσε να το ξαναδεχτεί

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Βitcoin: Άνοδος 10% μετά τη δήλωση Μασκ πως η Tesla θα μπορούσε να το ξαναδεχτεί

Η τιμή του bitcoin ενισχύθηκε την Κυριακή το απόγευμα μετά τη δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla πως η εταιρεία θα μπορούσε στο μέλλον να δεχτεί ξανά συναλλαγές σε bitcoin.

Συγκεκριμένα το δημοφιλές κρυπτονόμισμα σύμφωνα με τα στοιχεία της Coindesk, έφτασε να καταγράφει άνοδος έως και 10,2% και διαμορφώθηκε στα 38.903 δολάρια. Όπως αναφέρει το CNBC, το bitcoin από την αρχή του έτους έχει αυξηθεί περισσότερο από 30% ωστόσο παραμένει ακόμα μακριά από το υψηλό όλων των εποχών, τα 64.829,14 δολάρια, που κατέγραψε τον Απρίλιο.

Αυτά τα κέρδη προέκυψαν μετά την ανακοίνωση του Μάσκ την Κυριακή ότι η Τesla θα επιτρέψει συναλλαγές με bitcoin "όταν υπάρχει η επιβεβαίωση περί καθαρής ενέργειας (50%) από όσους κάνουν εξορύξεις με θετική μελλοντική τάση".

Υπενθυμίζεται πως η Tesla διέκοψε τις αγορές αυτοκινήτων με bitcoin στα μέσα του Μαΐου επικαλούμενη ανησυχίες για τις κλιματικές επιπτώσεις της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων απαιτεί τεράστιες ποσότητες ενέργειας για να τροφοδοτήσεις τους υπολογιστές. Συγκεκριμένα η εξόρυξη bitcoin καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από ολόκληρες χώρες όπως η Φινλανδία και το Βέλγιο σύμφωνα με τον Δείκτη Κατανάλωσης Ενέργειας Bitcoin του Cambridge.

Εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια "εξαφανίστηκαν" από την αγορά κρυπτογράφησης μετά την ανακοίνωση του Musk τον Μάιο σχετικά με την απόφαση της Tesla να σταματήσει να δέχεται bitcoin.

 

Πηγή: Capital.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text