Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | JPMorgan: Γιατί κρατά ''ζεστό χρήμα'' $500 δισ. – Πότε και πώς θα επενδύσει τα ρευστά διαθέσιμα

JPMorgan: Γιατί κρατά ''ζεστό χρήμα'' $500 δισ. – Πότε και πώς θα επενδύσει τα ρευστά διαθέσιμα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σ’ ένα επενδυτικό «στοίχημα» με το βλέμμα στις κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ «ποντάρει» ο επενδυτικός και τραπεζικός κολοσσός JPMorgan Chase.

Πιο αναλυτικά, η JPMorgan Chase αν και έχει διακρατήσει ρευστά διαθέσιμα ύψους περίπου μισού τρισ δολαρίων, δεν προχωρά ούτε σε αγορές ομολόγων ούτε σε άλλες επενδύσεις.

Όπως μεταδίδει το CNBC, Ο αμερικανικός κολοσσός κρατά στάση αναμονής προκειμένου να επενδύσει σε υψηλότερα επιτόκια, λαμβάνοντας υπόψιν την πιθανότητα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αυξήσει τα βασικά επιτόκια λόγω της ανόδου του πληθωρισμού.

«Aναμένουμε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για λίγο ακόμη, η Fed μας το έχει πει αυτό», δήλωσε δήλωσε ο CEO Jamie Dimon στο συνέδριο της Morgan Stanley U.S. Financial Services Conference.

Αλλά «αν κοιτάξετε τον ισολογισμό μας, έχουμε περίπου 500 δισ. δολάρια ρευστότητα και στην πραγματικότητα αποταμιεύουμε όλο και περισσότερα περιμένοντας την ευκαιρία να επενδύσουμε σε υψηλότερα επιτόκια», είπε ο Dimon.

Το σχέδιο έχει ως στόχο η τράπεζα «να επωφεληθεί από την αύξηση των επιτοκίων τόσο από βραχυπρόθεσμα όσο και από μακροπρόθεσμα επιτόκια», σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα εξαρτηθεί «από την απόφαση που θα λάβουμε τους επόμενους έξι έως εννέα μήνες».

«Αλλά αναμένω ότι θα δείτε υψηλότερα επιτόκια και περισσότερο πληθωρισμό», ανέφερε ο ίδιος.

Ο Dimon πήρε θέση στην επίκαιρη συζήτηση για το αν ο υψηλότερος πληθωρισμός των ΗΠΑ είναι προσωρινός και προκύπτει ως αποτέλεσμα του ανοίγματος της οικονομίας ή όχι. Οι αξιωματούχοι της Fed χαρακτήρισαν την τρέχουσα αύξηση του πληθωρισμού παροδική, που σημαίνει ότι είναι προσωρινή και βραχύβια. Αλλά όλο και περισσότερες φωνές, συμπεριλαμβανομένων των οικονομολόγων της Deutsche Bank και των δισεκατομμυριούχων των hedge fund, προειδοποιούν για τις επιπτώσεις σε περίπτωση που η Fed αγνοήσει τον πληθωρισμό.

Η κίνηση της JPMorgan να «μαζέψει χρήματα» αντιστοιχεί περίπου στο ήμισυ της μείωσης των αναμενόμενων καθαρών εσόδων από τόκους φέτος, δήλωσε ο Dimon. Το άλλο μισό προέρχεται από χαμηλότερα υπόλοιπα πιστωτικών καρτών, είπε. Η τράπεζα αναμένει τώρα καθαρά έσοδα από τόκους 52,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, από τα 55 δισεκατομμύρια δολάρια που ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο.

«Έχουμε πολλά μετρητά και ικανότητες και θα είμαστε πολύ υπομονετικοί, γιατί νομίζω ότι οι πιθανότητες ο πληθωρισμός να μην είναι προσωρινός είναι μεγάλες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Dimon.

Τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου από συναλλαγές θα είναι «λίγο περισσότερα από 6 δισ. δολ.», τα οποία όμως είναι λιγότερα από την «εξαιρετική» περσινή περίοδο, δήλωσε ο Dimon. Τα έσοδα από τις επενδυτικές τραπεζικές συναλλαγές σημείωσαν άνοδο περίπου 20% σε σχέση με πριν από ένα χρόνο και θα μπορούσαν να είναι ένα από τα καλύτερα τρίμηνα της τράπεζας στους κλάδους συμβουλευτικής τραπεζικής», υπογράμμισε ο Dimon.

 

Πηγή: Newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text