Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Φθηνές οι ελληνικές μετοχές, λέει η Jefferies, με σημαντικά περιθώρια ανόδου

Φθηνές οι ελληνικές μετοχές, λέει η Jefferies, με σημαντικά περιθώρια ανόδου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Φθηνές οι ελληνικές μετοχές, λέει η Jefferies, με σημαντικά περιθώρια ανόδου

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι φθηνή με πολλές μετοχές να παρουσιάζουν αρκετά περιθώρια ανόδου, όπως επισημαίνει η Jefferies σε νέα της έκθεση, ωστόσο τονίζει ότι η πανδημία θα αφήσει ίσως μόνιμες "πληγές" σε οικονομία και επιχειρήσεις. Οι επιπτώσεις της συρρίκνωσης της ανάπτυξης της οικονομίας στα μεγέθη των ελληνικών εισηγημένων την οδηγούν έτσι να μειώσει ελαφρώς την κατά τα άλλα θετική της στάση για το Χ.Α, σε modestly bullish από bullish που ήταν εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια.

Πιο αναλυτικά, όπως επισημαίνει η Jefferies, ο ελληνικός χρηματιστηριακός δείκτης έχει προσπαθήσει να κρατηθεί σε ανοδικό ρυθμό σε σχέση και με την πορεία των ευρωπαϊκών δεικτών από τις αρχές του 2021, αν και απέχει ελάχιστα από τα επίπεδα προ-πανδημίας. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η αγορά προεξοφλεί ένα πολύ καλύτερο 2022 για την ελληνική οικονομία με ανάπτυξη κοντά στο 5,3%, από ό,τι το 2021 (ανάπτυξη κοντά στο 3,5%), κάτι που υποδηλώνει ότι οι εμβολιασμοί θα κινηθούν πολύ αργά έως την επίτευξη της ανοσίας της αγέλης. Έτσι η Jefferies, μειώνει ελαφρώς τη στάθμιση των ελληνικών μετοχών στο χαρτοφυλάκιό της, αν και διατηρεί την bullish στάση της για το Χ.Α και την Ελλάδα γενικότερα.

ω

 

H Jefferies σημειώνει ότι η πανδημία υπονόμευσε τη σκληρή δουλειά που έχει γίνει στην Ελλάδα για τη βελτίωση των δημοσιονομικών και των τρεχουσών λογαριασμών κατά την περίοδο 2016-2019, και όπως πρόσφατα έχει σημειώσει σε έκθεσή της, παρά τα καλά νέα για την αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων υπάρχει "κίνδυνος η αναμενόμενη ανάκαμψη του ΑΕΠ το 2021-22, κατά 5% ετησίως, να είναι πολύ αισιόδοξη"

O οίκος υπογραμμίζει ότι το 2019, ο κλάδος των ταξιδίων και του τουρισμού αντιπροσώπευαν περίπου το 19% του ΑΕΠ, ενώ οι εισπράξεις από τον τουρισμό διαμορφώθηκαν κοντά στα 23 δισ. δολάρια. Περίπου 34,2 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών καταγράφηκαν σε ταξιδιωτικά καταλύματα στην Ελλάδα εκείνη τη χρονιά.

 

Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

 

Της Ελευθερίας Κούρταλη

Πηγή: Capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text