Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Σκυλακάκης: Επιπλέον 7 μονάδες στο ΑΕΠ έως το 2026 από το Σχέδιο Ανάκαμψης

Σκυλακάκης: Επιπλέον 7 μονάδες στο ΑΕΠ έως το 2026 από το Σχέδιο Ανάκαμψης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σκυλακάκης: Επιπλέον 7 μονάδες στο ΑΕΠ έως το 2026 από το Σχέδιο Ανάκαμψης

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης θα συμβάλει στην αύξηση του ΑΕΠ κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες έως το 2026 και θα δημιουργήσει 180.000 θέσεις εργασίας τόνισε σήμερα αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το Ελλάδα.2.0 παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής Φον ντερ Λάιεν.

Ο Θ. Σκυλακάκης τόνισε ότι η ελληνική ομάδα δούλεψε πολύ σκληρά προκειμένου η Ελλάδα να είναι στο πρώτο γκρουπ των χωρών της ΕΕ που θα λάβουν έγκριση απο την Ευρωπαική Επιστροπή για το Σχέδιο Ανάκαμψης. Και, όπως είπε, υπηρξαν πολύωρες παραγωγικές συνταντήσεις με την Κομισιόν προκειμένου να υπάρξει το σημερινό αποτέλεσμα.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αποτελεσματικότητα του σχεδίου και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους παράγοντες που τον οδηγούν στην πεποίθηση αυτή.

Απέδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου των έργων που θα ενταχθούν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης δίνοντας μάλιστα το λόγο στον υπεύθυνο της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου, Νίκο Μαντζούφα, ο οποίος προχώρησε σε μία σύντομη επίδειξη του ηλεκτρονικού συστήματος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε, τέλος, ώς μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα το Ταμείο Ανάκαμψης.

Απο την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε προσωπικά τον Θ. Σκυλακάκη για την συμβολή του στη διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης.

 

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text