Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Folli Follie: Δύο δικαστικές αποφάσεις κρίνουν το μέλλον της

Folli Follie: Δύο δικαστικές αποφάσεις κρίνουν το μέλλον της

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Folli Follie: Δύο δικαστικές αποφάσεις κρίνουν το μέλλον της

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που εκπέμπονται από τη Folli –Follie σχετικά με την αλλαγή σελίδας και την οριστική έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης.

Ωστόσο, το μέλλον της εξαρτάται από δύο δικαστικές αποφάσεις, με τον Ιούλιο να θεωρείται κομβικός μήνας για την πορεία της εταιρείας. Η αίτηση της εταιρείας για τον διορισμό ειδικού εντολοδόχου εκδικάστηκε και ο εντολοδόχος αναμένεται να ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφισης αντί των μετόχων, οι οποίοι δε συμμετείχαν ή καταψήφισαν τη Συμφωνία Εξυγίανσης.

«Στην ουσία ξεπερνιέται το εμπόδιο αρνητικής ψήφου ή αποχής ορισμένων μετόχων και της οικογένειας Κουτσολιούτσου» σχολιάζουν πηγές της εταιρείας. Η διοίκηση της εταιρείας αναμένει την έκδοση της απόφασης μέσα στον Ιούλιο, κάτι που θα ανοίξει τον δρόμο για την επόμενη μέρα.

Σημειώνεται πως αίτηση αναβολής που κατέθεσε η πλευρά Κουτσολιούτσου απορρίφθηκε, ενώ υπέρ του ορισμού ειδικού εντολοδόχου τάχθηκαν εργαζόμενοι, μερίδα ομολογιούχων και η JP Morgan.

Παράλληλα η απόφαση αυτή θα αποτελέσει και πρόκριμα, όπως και υλοποίηση ενός όρου της απόφασης του δικαστηρίου για τη συμφωνία εξυγίανσης. Η δεύτερη απόφαση που αναμένει η εταιρεία είναι αυτή του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, επί της αίτησης της για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης.

«Είναι ενθαρρυντικό ότι το δικαστήριο δέχθηκε επί της ουσίας τη συμφωνία, αναφέροντας πως είναι προς όφελος των μετόχων, των ομολογιούχων, των εργαζομένων και του δημοσίου» αναφέρουν πηγές της εταιρείας.

Σημειώνεται όμως πως το Πολυμελές Πρωτοδικείο έθεσε συγκεκριμένους όρους, προκειμένου να εκδώσει την οριστική του απόφαση. Ένας από αυτούς είναι η άρση των κατασχέσεων που αφορούν σε περιουσιακά στοιχεία, με την εταιρεία σύμφωνα με πληροφορίες να κινεί άμεσα τις διαδικασίες για άρση των κατασχέσεων στα αρμόδια όργανα.

Στην ουσία το Πτωχευτικό Δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση της οριστικής απόφασης θέτοντας τετράμηνη προθεσμία προκειμένου να προσκομιστεί τροποποιημένη η συμφωνία εξυγίανσης ως προς τον παραπάνω όρο.

Ωστόσο, το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας κρίθηκε ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο και η συμφωνία θα καταστήσει βιώσιμη την εταιρεία.

Όπως σημειώνουν κύκλοι της εταιρείας η φετινή χρονιά σηματοδοτεί, κατά πάσα πιθανότητα, την αλλαγή πλεύσης της Folli Follie και την έναρξη ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου για την πάλαι ποτέ κραταιά εταιρεία που κλόνισε την εμπιστοσύνη των επενδυτών απέναντι στην Ελλάδα με την κατάρρευσή της και το σκάνδαλο που αποκάλυψε η QCM.

Την ίδια στιγμή αναμένεται να ανακοινωθούν νέες συμφωνίες με brands που θα τεθούν υπό την ομπρέλα της Folli Follie και στόχος της διοίκησης είναι το 2022 να επανέλθει σταδιακά η εταιρεία στην κανονικότητα και από το 2023 να αρχίσει να αναπτύσσεται εκ νέου.

 

Νικόλας Ταμπακόπουλος

Πηγή: liberal.gr


Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text