Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Σύνοδο... αισιοδοξίας σχεδιάζουν οι ηγέτες της ΕΕ

Σύνοδο... αισιοδοξίας σχεδιάζουν οι ηγέτες της ΕΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σύνοδο... αισιοδοξίας σχεδιάζουν οι ηγέτες της ΕΕ

Η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ (25/6) αυτήν την εβδομάδα φιλοδοξεί να προβάλλει τις φωτεινότερες προοπτικές για την Ευρώπη έπειτα από μια πολύ δύσκολη χρονιά.

Το τελευταίο σχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων που κυκλοφορεί στα διεθνή μέσα είναι γεμάτο καλά νέα.

Οι ηγέτες θα δεσμευτούν να αποκαταστήσουν την ελεύθερη κυκλοφορία και τα ταξίδια, παρά την εξάπλωση πιο μεταδοτικών παραλλαγών.

Θα χαιρετίσουν την πρόοδο στην ανάπτυξη του Ταμείο Ανάκαμψης και την προοπτική μιας «ισχυρής, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμης ανάκαμψης».

Επίσης, θα επισημάνουν με ικανοποίηση τη χαλάρωση των εντάσεων στη Μεσόγειο, οι οποίες έφεραν την Ελλάδα και την Τουρκία στο χείλος των συγκρούσεων το περασμένο καλοκαίρι.

Τα... αγκάθια

Φυσικά, παραμένουν και κάποια αμφιλεγόμενα ζητήματα που μπορεί να προκαλέσουν το συνηθισμένο... δράμα κορυφής - συμπεριλαμβανομένης της μετανάστευσης και της πληρωμής της Τουρκίας για τη φιλοξενία εκατομμυρίων προσφύγων.

Δεν υπάρχει επίσης συμφωνία για το πώς θα προχωρήσουμε στη διεθνή φορολογία των εταιρειών και στην τραπεζική ένωση του μπλοκ.

Εκτιμάται πάντως πως η αισιοδοξία του καλοκαιριού δεν θα επιτρέψει να χαλάσει το καλό κλίμα. Και από Σεπτέμβρη βλέπουμε...

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Πηγή: Reporter.gr

 

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text