Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Νέα έρευνα κατά της Google ξεκινά η Κομισιόν

Νέα έρευνα κατά της Google ξεκινά η Κομισιόν

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέα έρευνα κατά της Google ξεκινά η Κομισιόν

Με νέα έρευνα από την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται αντιμέτωπη η Google.

Η έρευνα αφορά τη τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο τεχνολογικός κολοσσός, και έρχεται μόλις δύο χρόνια αφού οι ρυθμιστικές αρχές σταμάτησαν τις έρευνες που διήρκησαν σχεδόν 10 χρόνια.

Σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι θα εξετάσει εάν η μηχανή αναζήτησης παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού ευνοώντας τις δικές του διαδικτυακές τεχνολογίες εμφάνισης διαφημίσεων έναντι ανταγωνιστών.

Η έρευνα θα εξετάσει επίσης εάν η Google αποκλείει χωρίς λόγο την πρόσβαση των ανταγωνιστών της στα δεδομένα των χρηστών. Θα διερευνήσει επίσης το κατά πόσο έχουν γίνει αλλαγές σε ό,τι αφορά τα προσωπικά δεδομένα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε διαγραφή κάποιων cookies και της πρόσβασης διαφημιστών σε δεδομένα.

«Ανησυχούμε για το γεγονός ότι η Google έχει δυσκολέψει τον ανταγωνισμό για τις υπόλοιπες διαδικτυακές διαφημιστικές υπηρεσίες», δήλωσε η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η ΕΕ θα ερευνήσει άμεσα το μαύρο κουτί των διαδικτυακών διαφημίσεων όπου η Google υπολογίζει αυτόματα και προσφέρει διαφημιστικό χώρο και τιμές σε διαφημιζόμενους και εκδότες καθώς ένας χρήστης κάνει κλικ σε μια ιστοσελίδα.

Οι προηγούμενες έρευνες της ΕΕ επικεντρώθηκαν σε διαφημίσεις αναζήτησης αγορών, διαφημίσεις κινητών τηλεφώνων και συμβόλαια διαφήμισης.

 

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text