Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Πρωταγωνιστές του 2021: Εξαιρετικές αποδόσεις, ''απαιτητικές'' αποτιμήσεις;

Πρωταγωνιστές του 2021: Εξαιρετικές αποδόσεις, ''απαιτητικές'' αποτιμήσεις;

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, τουλάχιστον νοερά παρέμειναν στις βουτιές του εορταστικού τριημέρου, καθώς η διόρθωση της προηγούμενης εβδομάδας , επανέφερε τα στοιχεία της. Μικρή σχετικά συναλλακτική δραστηριότητα, οριακή άνοδος στον Γενικό Δείκτη με τις καθοδικές μετοχές να υπερτερούν των ανοδικών και διακράτηση του επιπέδου των 900-910 μονάδων χωρίς  ηχηρές παρουσίες στο ταμπλό.

Η χθεσινή παρουσίαση και οι υπογραφές για τη νέα γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας που στην ολοκλήρωσή του θα εξυπηρετεί 300.000 επιβάτες μέσω των 15 σταθμών του, είναι η πρώτη μεγάλη είδηση ης εβδομάδας με την εισηγμένη ΑΒΑΞ να πρωταγωνιστεί  στο μεγαλύτερο δημόσιο έργο της χώρας και ακολουθεί την Παρασκευή  η υπογραφή του εμβληματικού project του Ελληνικού  ώστε να γίνει πραγματικότητα το κλείσιμο της συναλλαγής και εν συνεχεία να δοθεί η προκαταβολή των 300 εκατ. ευρώ από την Lamda Development, ως πρώτη δόση για την πώληση του 100% της θυγατρικής του εταιρείας Ελληνικόν Α.Ε., αξίας 915 εκατ. ευρώ.

Δρομολογείται επιπροσθέτως η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Alpha Bank με την μητρική εταιρεία να  έχει γνωστοποιήσει χθες τον οδικό χάρτη και το χρονοδιάγραμμα ενόψει της Α.Μ.Κ. έως του ποσού των 800 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο και με κάποιες αποτιμήσεις στην ελληνική αγορά να βρίσκονται ήδη σε «απαιτητικά» επίπεδα , επιχειρούμε να εστιάσουμε σε κάποιους πρωταγωνιστές της φετινής χρονιάς μέχρι σήμερα, που αποτυπώνουν διαγραμματικά και με τις εξαιρετικές αποδόσεις τους , τις επιχειρηματικές τους δράσεις.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ:  Η μετοχή, παρότι βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα σε φάσης διόρθωσης, έχει απόδοση από την αρχή της χρονιάς 72% με την κεφαλαιοποίησή της να ανέρχεται στα 11,7 εκατ. ευρώ. Στη χρήση 2020 ο Όμιλος παρουσίασε αύξηση της δραστηριότητας κατά 41,7% επιτυγχάνοντας πωλήσεις 10,2 εκατ ευρώ έναντι 7,25 εκατ ευρώ της χρήσης 2019.

Τα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε κέρδη 1,54 εκατ ευρώ έναντι κερδών 520 χιλ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Στο πρώτο  τετράμηνο του 2021 έχουν υπογραφεί τέσσερις συμβάσεις για αναλήψεις έργων προϋπολογισμού 5,9 εκατ. ευρώ.  Στις αρχές του έτους η εταιρεία επέκτεινε το χρόνο αποπληρωμής του ομολογιακού της δανείου κατά 8 χρόνια βελτιώνοντας σημαντικά τη μεσοπρόθεσμη ρευστότητά της.

Η ανοδική διάσπαση των υψηλών του 2014 στα 0,4820 ευρώ, πυροδότησε  την εντυπωσιακή κίνηση της μετοχής, υπερβαίνοντας και τα υψηλά του 2013 και καταγράφοντας τα 0,8540 ευρώ. Ο τίτλος βρίσκεται σε φάση διόρθωσης, με σημαντική στήριξη τα 0,67 ευρώ. Επισημαίνεται ο ιδιαίτερα αυξημένος όγκος συναλλαγών της μετοχής μετά την έξοδο από την επιτήρηση τον Οκτώβριο του 2020.

ΕPSILON NET:  Με απόδοση 74,29% από την αρχή του έτους και με νέα ιστορικά υψηλά με το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης αποτυπώνει όχι μόνο την μέχρι τώρα επιχειρηματική της πορεία αλλά και τις θετικές προοπτικές της.

Το πρώτο τρίμηνο του 2021 ο όμιλος εταιρειών Epsilon Net  εμφάνισε ισχυρή αύξηση στο σύνολο των οικονομικών μεγεθών του, καθώς  ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 110,6% στα 8,067 εκατ. ευρώ, τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 207,74% στα 2,689 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 463,84% στα 2,235 εκατ. ευρώ.

Η ολοκλήρωση των στρατηγικών εξαγορών των εταιρειών Data Communication και SingularLogic, υπερδιπλασίασε τον αριθμό των ενεργών εγκαταστάσεων του Ομίλου, από 30.000 εγκαταστάσεις στις αρχές του 2020 σε πάνω από 70.000 ενεργές εγκαταστάσεις σήμερα.  Απαιτητική κεφαλαιοποίηση στα 114, 4 εκατ. ευρώ.

 

Η ανοδική διαφυγή από την ανερχόμενη περιοριστική Κ2 στις αρχές του τρέχοντος μηνός προσέδωσε περαιτέρω δυναμική στη μετοχή απομακρύνοντάς την από την γραμμή τάσης Κ1 και καταγράφοντας νέα ιστορικά υψηλά. Τα 7,54 ευρώ συνιστούν πεδίο στήριξης σε ενδεχόμενη αποθέρμανση , με την Κ1 να στηρίζει την μεσοπρόθεσμη ανοδική κίνηση. Σε υπεραγορασμένη ζώνη ο ταλαντωτής RSI 14 στις 85,4 μονάδες.

ΑΒΑΞ:  Με απόδοση 56,34% από την αρχή του χρόνου και κεφαλαιοποίηση στα 153 εκατ. ευρώ,  έχει συγκαλέσει στις 24 Ιουνίου  Γενική Συνέλευση που αναμένεται με ενδιαφέρον παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει διαψεύσει επίσημα, δημοσιεύματα περί νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Μέσα στους πρώτους μήνες του 2021 η εταιρεία έχει υπογράψει 4 νέες συμβάσεις δημόσιων και ιδιωτικών έργων συνολικής αξίας περίπου 20 εκατ. περίπου, και επίκειται η υπογραφή αρκετών ακόμη συμβάσεων για έργα στην Ελλάδα, συνολικής αξίας 1,0 δις. Το σημαντικότερο έργο είναι όπως προαναφέραμε η κατασκευή της πρώτης φάσης της Γραμμής 4 του Μετρό Αθηνών, το τμήμα Άλσος Βεΐκου – Γουδή, συνολικού ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Ο τίτλος στο εβδομαδιαίο, βρίσκεται σε φάση διόρθωσης διακρατώντας προς το παρόν την σημαντική στήριξη των 1,05 ευρώ. Αντίδραση από τα επίπεδα αυτά, θα επαναφέρει τη μετοχή προς την ζώνη 1,31-1,39 ευρώ του Σεπτεμβρίου του 2014, που αρνήθηκε να προσεγγίσει στην προηγούμενη φάση. Σε ενδεχόμενη συνέχιση της διόρθωσης επόμενη στήριξη παρέχουν τα 0,96 ευρώ.

ΡΕΒΟΙΛ:  Με κεφαλαιοποίηση στα 32,8 εκατ. ευρώ και απόδοση από την αρχή του έτους 62,5% η εταιρεία εμφάνισε αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA)  στα  2,24 εκατ. ευρώ  το πρώτο τρίμηνο του 2021 έναντι 2,21 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, σημειώνοντας μικρή άνοδο 1,36%.

Η REVOIL, αύξησε τα συνολικά της μερίδιά, μείωσε τα έξοδά της, περιόρισε το χρηματοοικονομικό της κόστος και καταγράφοντας υψηλότερες τιμές αποτίμησης των αποθεμάτων της, έκλεισε με μικρή αύξηση της κερδοφορίας της. Να επισημανθεί, ότι το πρώτο τρίμηνο του 2021, η εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών κινήθηκε χαμηλότερα από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 καθώς για το σύνολο της περιόδου ίσχυε lockdown σε σχέση με το 2020 που ήταν μόνο λίγες ημέρες.

 

Η μετοχή διέφυγε ανοδικά των 1,20 ευρώ, λύνοντας τον μεγάλο πυθμένα 13 ετών και κινείται προς την ισχυρή αντίσταση των 1,72 ευρώ του Ιανουαρίου του 2008. Υπέρβαση του επιπέδου, θα προσδώσει νέα δυναμική προς τα υψηλά του 2007 στα 2,5 ευρώ. Τα 1,20 ευρώ, παρέχουν ισχυρή στήριξη στην όποια διορθωτική κίνηση της μετοχής.

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text