Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | BlackRock: Θα διαρκέσουν χρόνια οι αντιμονοπωλιακοί νόμοι της Κίνας - Μην αγοράζετε τεχνολογικές μετοχές

BlackRock: Θα διαρκέσουν χρόνια οι αντιμονοπωλιακοί νόμοι της Κίνας - Μην αγοράζετε τεχνολογικές μετοχές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η καταστολή της κινέζικης κυβέρνησης προς τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες ενδέχεται να διαρκέσει μερικά χρόνια, κάτι που σημαίνει πως οι μετοχές τους δεν είναι buy προς το παρόν, σύμφωνα με μια διαχειρίστρια χαρτοφυλακίου της BlackRock.

Από το φθινόπωρο οι αρχές έχουν εντείνει τους ελέγχους στους τεχνολογικούς γίγαντες της χώρας όπως η Alibaba και η Tencent. Μετά από χρόνια ανεξέλεγκτης ανάπτυξης, που τις μετέτρεψε σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, τώρα αντιμετωπίζουν πρόστιμα και νέους κανόνες που στοχεύουν να περιορίσουν τις μονοπωλιακές πρακτικές.

«Αυτός ο κύκλος ρυθμίσεων είναι διαρκής σε σχέση με το 2018», δήλωσε η Lucy Liu της BlackRock, σύμφωνα με το CNBC. «Σε αντίθεση με άλλες περιόδους, όπου οι έλεγχοι διήρκεσαν από 6 μήνες έως ένα χρόνο, τώρα πιστεύουμε πως θα είναι ένας πολυετής κύκλος».

Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής assets παγκοσμίως, στέκει ουδέτερη γενικά απέναντι στις κινεζικές μετοχές, και προτείνει αγορές μετοχών μόνο από συγκεκριμένους κλάδους.

Στην τεχνολογία, η Liu δήλωσε πως τα κέρδη των εταιρειών έχουν επηρεαστεί όχι μόνο από τη νομοθεσία αλλά και από τον ανταγωνισμό. Σημείωσε πως οι νέες τάσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο οδηγήσαν εταιρείες να επενδύσουν περισσότερα σε υποδομές, που έχουν μικρότερη αρχική ανταπόδοση στην επένδυση.

Ως αποτέλεσμα, η BlackRock σχεδιάζει «να παραμείνει λίγο μακριά από τις μεγάλες, κυρίαρχες πλατφόρμες για λίγο παραπάνω», δήλωσε η Liu.

Oι κινεζικές τεχνολογικές μετοχές εν γένει διαπραγματεύονται χαμηλότερα τους τελευταίους μήνες. Μερικές μετοχές αυξήθηκαν ελαφρά τον Απρίλιο μετά από την είδηση πως η Meituan και άλλες τεχνολογικές εταιρείες δεσμεύτηκαν να προσαρμοστούν στους αντιμονοπωλιακούς κανόνες.

 

 

Πηγή: insider.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text