Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Δημόσια εγγραφή μέσα στο 2022 ετοιμάζει η Lamda Malls

Δημόσια εγγραφή μέσα στο 2022 ετοιμάζει η Lamda Malls

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δημόσια εγγραφή μέσα στο 2022 ετοιμάζει η Lamda Malls

Δεν πρόλαβαν να αποδώσουν οι επενδύσεις στο Golden Hall, λόγω της πανδημίας. Σχεδιάζεται νέα επένδυση ανακαίνισης του The Mall. Προγραμματίζεται μελλοντικά η εισφορά και των εμπορικών κέντρων του Ελληνικού στην εταιρεία.

Στο ενδεχόμενο εισαγωγής της Lamda Malls -του εταιρικού βραχίονα στον οποίο θα εισφερθούν οι εμπορικές αναπτύξεις των εμπορικών κέντρων του ομίλου- στο Χρηματιστήριο μέσα στο α’ εξάμηνο του 2022 αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Lamda DevelopmentΛΑΜΔΑ 0,00%, στο περιθώριο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης.

Ο Οδυσσέας Αθανασίου υπογράμμισε πως το σχέδιο αυτονόμησης της εταιρείας, στην οποία συμμετέχει και ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος Varde με ποσοστό 31,7%, και εισαγωγής της στο χρηματιστήριο, «ανακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας», ωστόσο εμφανίστηκε πλέον πιο σίγουρος, με ορίζοντα το προσεχές δωδεκάμηνο.

Σημειώνεται πως η Lamda Malls, μέσω των θυγατρικών της Lamda Δομή ΑΕ και Πυλαία ΑΕ, ελέγχει τα εμπορικά κέντρα Golden Hall και Mediterranean Cosmos αντίστοιχα (με ποσοστό 68% περίπου), ενώ πλέον ελέγχει και το 100% του The Mall Athens, το οποίο αναμένεται να προστεθεί στο χαρτοφυλάκιό της, προ της όποιας κίνησης δημόσιας εγγραφής.

Ο σχεδιασμός εισαγωγής, ο οποίος σαφώς εξαρτάται από τις ευρύτερες οικονομικές και χρηματιστηριακές συνθήκες, εκτιμάται ότι, αφενός, θα προσφέρει νέα ρευστότητα στον κλάδο εκμετάλλευσης εμπορικών ακινήτων, αφετέρου, θα δημιουργήσει διακριτή εικόνα των δραστηριοτήτων του ομίλου στον συγκεκριμένο κλάδο έναντι των άλλων αναπτύξεων και φυσικά του project στο Ελληνικό. Με βάση δε τον προγραμματισμό των επενδύσεων τoυ ομίλου, στη Lamda Malls θα εισφερθούν μελλοντικά τόσο το εμπορικό κέντρο Μarina Galleria (στην πλευρά του Αγίου Κοσμά) όσο και το μεγάλο εμπορικό κέντρο επί της Λ. Βουλαγμένης, που αποτελούν αναπτύξεις της πρώτης 5ετίας στο Ελληνικό.

Πέραν των μελλοντικών κινήσεων, ήδη τα υφιστάμενα εμπορικά κέντρα του ομίλου εμφανίζουν ανθεκτικότητα σε επίπεδο είσπραξης ενοικίων (93%) και κάλυψης των μισθωμένων χώρων (98%), ενώ σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, τόσο οι νέες συμβάσεις μίσθωσης όσο και οι ανανεώσεις πραγματοποιούνται σε τιμές ελαφρώς αυξημένες (λαμβάνοντας υπόψη και τον πληθωρισμό).

Η μέση απόδοση (yield) των εμπορικών κέντρων της Lamda κινείται στο 7%, ωστόσο εκτιμάται πως η απόδοση θα υποχωρήσει όσο αυξάνει η καθαρή αξία των συγκεκριμένων assets.

Υπενθυμίζεται πως η Lamda ολοκλήρωσε επένδυση 25 εκατ. ευρώ για την επέκταση του εμπορικού κέντρου Golden Hall και τη δημιουργία Ολυμπιακού Μουσείου, οι οποίες ωστόσο δεν πρόλαβαν να αποδώσουν το 2020 και το 2021, δεδομένης της διαταραχής που επέφερε η πανδημία.

Παράλληλα, προγραμματίζει επένδυση ανακαίνισης του The Mall Athens ύψους 10-15 εκατ. ευρώ, με στόχο την ολοκλήρωσή της έως το τέλος του 2021.

 

Πέννυ Κούτρα

Πηγή: Euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text