Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Αύξηση στα λειτουργικά κέρδη βλέπει η διοίκηση της ΔΕΗ

Αύξηση στα λειτουργικά κέρδη βλέπει η διοίκηση της ΔΕΗ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αύξηση στα λειτουργικά κέρδη βλέπει η διοίκηση της ΔΕΗ

Στόχος της ΔΕΗ για το 2021 είναι να επαναληφθούν οι επιδόσεις του 2020 σε επίπεδο επαναλαμβανόμενου EBITDA, σταθεροποιώντας τη λειτουργική κερδοφορία της και δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες για την έναρξη ενός νέου κύκλου ανάπτυξης στα επόμενα χρόνια.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔEΗ Γιώργος Στάσσης (φωτό), μιλώντας πριν από λίγο στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων.

To EBITDA ήρθε για να μείνει, τόνισε ο ίδιος. «Ήδη έχει φθάσει στο 80% του στόχου που έχουμε θέσει στο στρατηγικό σχέδιο και αναμένεται και επιπλέον αύξηση».

«Οι αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο υποστηρίζουν τη νέα στρατηγική της ΔEΗ», επισήμανε ο κ. Στάσσης.

«Το δύσκολο κομμάτι του μετασχηματισμού έχει ήδη γίνει και μπορούμε πλέον να επικεντρωθούμε στην υλοποίηση του υπόλοιπου σχεδίου, με περιορισμένο κίνδυνο. Έχουμε εξασφαλίσει ένα σημαντικό υπό ανάπτυξη χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ και έχουμε ισχυρή πεποίθηση για αύξηση της ισχύος μας σε ΑΠΕ».

Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με τη σημαντική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας ανοίγει τον δρόμο για τη βιώσιμη μελλοντική κερδοφορία της ΔEΗ, τόνισε ο ίδιος. Κύριοι μοχλοί για την επίτευξη αυτού του στόχου θεωρούνται, αφενός, τα ενδοομιλικά PPAs και αφετέρου, η στρατηγική μείωση του μεριδίου αγοράς, με έμφαση-διατήρηση πελατών υψηλής αξίας.

Ο όμιλος της ΔEΗ διαθέτει pipeline για έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος 7 GW, από τα οποία στόχος είναι να μετατραπούν σε εγκατεστημένη ισχύ το 1,5 GW έως το 2023, με εξασφαλισμένα ήδη το 1 GW.

 

Πηγή: Euro2day.gr

Αθηνά Καλαϊτζόγλου

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text